Pierwsze pety w Polsce

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • And69
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.06
    • 1487

Ale odeszliśmy trochę od tematu , dla mnie mogą robić piwo w petach .I tak tego nie kupie a jak komuś jest wszystko jedno co pije i z czego to jego sprawa .

Comment

• Johnus_Beer
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.08
      • 124

PETy (tworzywo, znaczy się) nie wpływa w żaden sposaób na smak piwa. W Danii wszechobecne są 4-paki Carlsberga 0,33 w PETach i nikt nie narzeka. Oczywiście, piwa bardziej wyrafinowane nadal pakujmy w szkło, ale przemysłowo robione- nie ma problemu.

Comment

• Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9057

Johnus_Beer napisał(a)
        PETy (tworzywo, znaczy się) nie wpływa w żaden sposaób na smak piwa. W Danii wszechobecne są 4-paki Carlsberga 0,33 w PETach i nikt nie narzeka. Oczywiście, piwa bardziej wyrafinowane nadal pakujmy w szkło, ale przemysłowo robione- nie ma problemu.
        czyżbyś pochwalał też picie kuflowego z plastyku. Mnie ta czynność przypomina mycie zębów i prawie odruchowo chcę płukać niejaką jamę ustną
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19261

jestem zdania, że najlepszym materiałem na opakowania płynów to szkło... pewnie zgodzi się ze mną niejeden forumowicz, ale skoro przeżyliśmy puszki, przeżyjemy i PET-y. zresztą to tylko sondowanie rynku. jestem zdania, że tanie piwo poniżej 10,6% blg i tak nie straci wiele na tym posunięciu... a nie sądzę, by lepsze piwa rozlewano do palstiku, bo po co?

Comment

• And69
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.06
            • 1487

Nawet jeśli lepsze piwa będą rozlewane do petów to jedynie zwiększy to ilość rodzajów opakowań w danym gatunku . Nikt nie zaprzestanie produkcji rozlewu w butelki .

Comment

• Ja2ger
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2002.10
              • 177

kubek

yendras napisał(a)

plastikowych kubków nienawidzę - zabiją smak każdego piwa.
              to nie kubki zabijaja smak... na imprezach masowych, gdzie podaja piwo w kubkach, rozcienczaja piwo woda

Comment

• And69
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.06
                • 1487

Odp: kubek

Ja2ger napisał(a)

to nie kubki zabijaja smak... na imprezach masowych, gdzie podaja piwo w kubkach, rozcienczaja piwo woda

A kto ci naopowiadał takich głupot .

Comment

• Piecia
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.02
                  • 3312

sam widzialem jak kiedys wlasciciel ogródka nad jeziorem w Augustowie majstrował przy beczce a piwo smakowało jak woda...proceder chrzczenia jest niestety nagminny.
                  Koniec i bomba,
                  Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• adam16
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2001.02
                    • 9865

Najprawdopodobniej browar Imielin od roku 2003, zacznie pakować piwo w plastik.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• ppns
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.10
                      • 1737

Odp: Pierwsze pety w Polsce

becik napisał(a)
                      Bedąc wczoraj w sklepie spozywczym na Broniewskiego róg Perzyńskiego zauważyłem od razu jednolitrową plastikową butelkę z polskim piwem (do tej pory było tylko czeskie). Pierwsze pety w Polskim browarnictwie pojawiły się w browarze Jabłonowo w cenie 4.60 zł, kupiłem, nie ukrywam, że tylko dla etykiety bo zawartośc dla mnie zabójcza (piwo jasne mocne - 10%).

Ja dzisiaj kupiłem w Zielonej Górze w Intermarche piwo w butli PET
                      1.0l z Jabłonowa o nazwie Mocne. Butelka ma tłoczenie nazwy browaru.
                      Cena 3.59zł. CZy to inne piwo niż zakupione przez Ciebie ?
                      Moje ma 8.1 % alk. i 14.1% ekst.

Tylko piwo z butelki szklanej
                      piwoppns@wp.pl

Comment

• becik
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

moje miało 10% alk i 18 ekstr. ("imperator" pod innym szyldem)kurcze, niby to samo piwo sprzedają jako mocne a okazuje się że jest inne, butelka ta sama, 1,0 i tłoczenia browaru, czy etykiete wyrzucasz? bo jeśli nie to bym się ładnie o nią uśmiechnął )))
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ppns
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.10
                          • 1737

Do Becika :

Na półce stało kilkanaście butelek tego nowego wyrobu browarniczego. Przeglądnąłem wszystkie i tylko jedna butelka miała nieuszkodzoną etykietę.
                          Też ją specjalnie wybierałem, by uzyskać okaz do kolekcji.
                          Ale nic straconego , bo mam w zapasie nieco innych etykiet
                          i nie ma problemu, by sie listownie wymienić.

Mój kontakt : piwoppns@wp.pl ,
                          piwoppns@wp.pl

Comment

• becik
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

Odp: Odp: Pierwsze pety w Polsce

ppns napisał(a)
                            Ja dzisiaj kupiłem w Zielonej Górze w Intermarche piwo w butli PET
                            1.0l z Jabłonowa o nazwie Mocne. Butelka ma tłoczenie nazwy browaru.
                            Cena 3.59zł. CZy to inne piwo niż zakupione przez Ciebie ?
                            Moje ma 8.1 % alk. i 14.1% ekst.
                            Inne, dziś zakupiłem drugi rodzaj piwa z Jabłonowa w plastiku, inna etkiety, inne "parametry" piwa, tylko ciekawa rzecz, zauważyłem je w jakimś zafoliowanym dziesięciopaku, w srodu tego opakowania było 7 Super Mocnych i 3 Mocne, 2 gatunki piwa w jednej zgrzewce? No to niezły bajzel w tym browarze zaczynają mieć albo im juz naprawdę nie zależy na tym co mają i jak sprzedają
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
                              🍼🍼
                              • 2002.07
                              • 14999

dziś miałem przyjemność widzieć "Panów" pod sklepem obalających z gwinta piwo w PET-ach, zaiste widok był naprawdę ciekawy, szkoda tylko , że nie miałem ze soba aparatu

Comment

• Andrewdynaplast
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2002.12
                                • 3

Byłem w kilku krajach gdzie piwo w PET przyjęło się nawet w większych pojemnościach. Pytałem ludzi jak oni konsumują pojemności typu 2,0L. Odpowiedź: wspólnie np. przy TV. Wówczas taka pojemność ma dla nich sens.

Comment

Przetwarzanie...
                                X