Ale odeszliśmy trochę od tematu , dla mnie mogą robić piwo w petach .I tak tego nie kupie a jak komuś jest wszystko jedno co pije i z czego to jego sprawa .
Pierwsze pety w Polsce
Collapse
X
-
Johnus_Beer napisał(a)
PETy (tworzywo, znaczy się) nie wpływa w żaden sposaób na smak piwa. W Danii wszechobecne są 4-paki Carlsberga 0,33 w PETach i nikt nie narzeka. Oczywiście, piwa bardziej wyrafinowane nadal pakujmy w szkło, ale przemysłowo robione- nie ma problemu.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
jestem zdania, że najlepszym materiałem na opakowania płynów to szkło... pewnie zgodzi się ze mną niejeden forumowicz, ale skoro przeżyliśmy puszki, przeżyjemy i PET-y. zresztą to tylko sondowanie rynku. jestem zdania, że tanie piwo poniżej 10,6% blg i tak nie straci wiele na tym posunięciu... a nie sądzę, by lepsze piwa rozlewano do palstiku, bo po co?
Comment
-
-
sam widzialem jak kiedys wlasciciel ogródka nad jeziorem w Augustowie majstrował przy beczce a piwo smakowało jak woda...proceder chrzczenia jest niestety nagminny.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Najprawdopodobniej browar Imielin od roku 2003, zacznie pakować piwo w plastik.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Odp: Pierwsze pety w Polsce
becik napisał(a)
Bedąc wczoraj w sklepie spozywczym na Broniewskiego róg Perzyńskiego zauważyłem od razu jednolitrową plastikową butelkę z polskim piwem (do tej pory było tylko czeskie). Pierwsze pety w Polskim browarnictwie pojawiły się w browarze Jabłonowo w cenie 4.60 zł, kupiłem, nie ukrywam, że tylko dla etykiety bo zawartośc dla mnie zabójcza (piwo jasne mocne - 10%).
Ja dzisiaj kupiłem w Zielonej Górze w Intermarche piwo w butli PET
1.0l z Jabłonowa o nazwie Mocne. Butelka ma tłoczenie nazwy browaru.
Cena 3.59zł. CZy to inne piwo niż zakupione przez Ciebie ?
Moje ma 8.1 % alk. i 14.1% ekst.
Tylko piwo z butelki szklanejpiwoppns@wp.pl
Comment
-
-
moje miało 10% alk i 18 ekstr. ("imperator" pod innym szyldem)kurcze, niby to samo piwo sprzedają jako mocne a okazuje się że jest inne, butelka ta sama, 1,0 i tłoczenia browaru, czy etykiete wyrzucasz? bo jeśli nie to bym się ładnie o nią uśmiechnął )))Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Do Becika :
Na półce stało kilkanaście butelek tego nowego wyrobu browarniczego. Przeglądnąłem wszystkie i tylko jedna butelka miała nieuszkodzoną etykietę.
Też ją specjalnie wybierałem, by uzyskać okaz do kolekcji.
Ale nic straconego , bo mam w zapasie nieco innych etykiet
i nie ma problemu, by sie listownie wymienić.
Mój kontakt : piwoppns@wp.pl ,piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Odp: Odp: Pierwsze pety w Polsce
ppns napisał(a)
Ja dzisiaj kupiłem w Zielonej Górze w Intermarche piwo w butli PET
1.0l z Jabłonowa o nazwie Mocne. Butelka ma tłoczenie nazwy browaru.
Cena 3.59zł. CZy to inne piwo niż zakupione przez Ciebie ?
Moje ma 8.1 % alk. i 14.1% ekst.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
dziś miałem przyjemność widzieć "Panów" pod sklepem obalających z gwinta piwo w PET-ach, zaiste widok był naprawdę ciekawy, szkoda tylko , że nie miałem ze soba aparatuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment