becik napisał(a) dziś miałem przyjemność widzieć "Panów" pod sklepem obalających z gwinta piwo w PET-ach, zaiste widok był naprawdę ciekawy, szkoda tylko , że nie miałem ze soba aparatu
czy widok był gorszy/lepszy niż pijących z gwinta ze szkła?
Odnośnie Yabłonova : ma ono PETy na 3 piwa
PILS , 5,3 %obj , ekstr 9 %m m/m (tak napisane)
SUPER MOCNE , 10% obj , ekstr 18 % m/m .
MOCNE , 8,1% obj , ekstr. 14,1% m/m.
Na każde oczywiście jest inna etykieta.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
A teraz nawet 5 bo doszły jeszcze :
4. ciemnozielona na MOCNE , 7,2% obj , 12,1% m/m
5. ciemnoniebieska na PILSENER , 5,3% obj , 9,0% m/m
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Pety te zaczeły się już pojawiać w sieciach hipermarketów . tak więc niedługo będą albo już są dostępne w całej Polsce .
Pilsener dostępny jest w sieci Carrefour a Mocny w Geant .
Piwo w pecie ma tylko jeden: cenę. A w zasadzie dwa plusy: możliwośc wykorzystania w miarę bezpiecznej (bo można spuścić nadmiar gazu) butelki do własnej produkcji.
Ja wypróbuję jeszcze raz, bo po jednym nie jestem pewien, czy brak gazu w piwie to jego mankament, czy też coś intrygującego.
tez kupilem to ustrojstwo za namowa kumpla, mowi mi: kupmy to fajna butelka, jak wypijemy na dwoch to nas nie zabije. i kupilem- takiego syfu daleko szukac, lecz po uprzednim wypiciu 3 carlsbergow dalo sie to przelknac.
Etykiet jest 5 a dokładnie 6:
MOCNE 8,1 % ma 2 kody. Z końcówką "499" i "505"
Tylko czekać a Jabłonowo będzie Belfasta lało w te PET-y.
Wracając do PET-ów, to są one wygodne marketingowo, gdyż browar nie ma kłopotów z opakowaniami zwrotnymi i dzięki temu może rozszerzyć swoje obszary zasięgu.
Dzięki temu np. Jabłonowo jest dobrze dostępne na Dolnym Śląsku ( właśnie PET-y i puszki).
szostak napisał(a) Piwo w pecie ma tylko jeden: cenę. A w zasadzie dwa plusy: możliwośc wykorzystania w miarę bezpiecznej (bo można spuścić nadmiar gazu) butelki do własnej produkcji.
Ja wypróbuję jeszcze raz, bo po jednym nie jestem pewien, czy brak gazu w piwie to jego mankament, czy też coś intrygującego.
Cena to nie plus. Za te 3,60 zł masz dwa całkiem przyzwoite piwa po 1,80 zł. A za taką sumę można na pewno coś sensownego nabyć.
Oj coś się posypało tych etykiet. Nie będę kłamał że jest ich 6 bo jest minimum 8:
7.ciemnoniebieski PILSENER - papier z fakturą i bez
8.SUPER MOCNE uwaga j.w.
Pozostałe wzory też pewnie mają różne papiery ale jeszcze nie widziałem.
Gollum napisał(a)
Cena to nie plus. Za te 3,60 zł masz dwa całkiem przyzwoite piwa po 1,80 zł. A za taką sumę można na pewno coś sensownego nabyć.
Dzisiaj widziałem w Carrefourze po 3.10 jako "nowość". Przy palecie stał spory tłumek gapiów.
Jedna pani twierdziła że to oliwa z oliwek, druga że napój jabłkowy.
po 10-minotowej obserwacji nie zauważyłem chętnych do kupna.
Comment