Pierwsze pety w Polsce

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andrewdynaplast
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2002.12
    • 3

adam16 napisał(a)
    Najprawdopodobniej browar Imielin od roku 2003, zacznie pakować piwo w plastik.
    czy coś więcej wiadomo? Kiedy? Jaka wydajność?

Comment

• Andrewdynaplast
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2002.12
      • 3

becik napisał(a)
      dziś miałem przyjemność widzieć "Panów" pod sklepem obalających z gwinta piwo w PET-ach, zaiste widok był naprawdę ciekawy, szkoda tylko , że nie miałem ze soba aparatu
      czy widok był gorszy/lepszy niż pijących z gwinta ze szkła?

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Andrewdynaplast napisał(a)

czy coś więcej wiadomo? Kiedy? Jaka wydajność?
        Co wiedziałem to napisałem. Tyle tylko się dowiedziałem w czasie mojej bytności w tym browarze.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Cooper
          🍼🍼
          • 2002.11
          • 6056

Odnośnie Yabłonova : ma ono PETy na 3 piwa
          PILS , 5,3 %obj , ekstr 9 %m m/m (tak napisane)
          SUPER MOCNE , 10% obj , ekstr 18 % m/m .
          MOCNE , 8,1% obj , ekstr. 14,1% m/m.
          Na każde oczywiście jest inna etykieta.
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cooper
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

A teraz nawet 5 bo doszły jeszcze :
            4. ciemnozielona na MOCNE , 7,2% obj , 12,1% m/m
            5. ciemnoniebieska na PILSENER , 5,3% obj , 9,0% m/m
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• And69
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 1487

Pety te zaczeły się już pojawiać w sieciach hipermarketów . tak więc niedługo będą albo już są dostępne w całej Polsce .
              Pilsener dostępny jest w sieci Carrefour a Mocny w Geant .

Comment

• szostak
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.02
                • 1176

Piwo w pecie ma tylko jeden: cenę. A w zasadzie dwa plusy: możliwośc wykorzystania w miarę bezpiecznej (bo można spuścić nadmiar gazu) butelki do własnej produkcji.
                Ja wypróbuję jeszcze raz, bo po jednym nie jestem pewien, czy brak gazu w piwie to jego mankament, czy też coś intrygującego.

Comment

• TAMEUSZ
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.12
                  • 32

tez kupilem to ustrojstwo za namowa kumpla, mowi mi: kupmy to fajna butelka, jak wypijemy na dwoch to nas nie zabije. i kupilem- takiego syfu daleko szukac, lecz po uprzednim wypiciu 3 carlsbergow dalo sie to przelknac.

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23930

może uzasadnisz swoje zdanie trochę? samo stwierdzenie pt. "syf" więcej mówi o piszącym niż o piwie które stara się opisać.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Cooper
                      🍼🍼
                      • 2002.11
                      • 6056

Etykiet jest 5 a dokładnie 6:
                      MOCNE 8,1 % ma 2 kody. Z końcówką "499" i "505"

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

Tylko czekać a Jabłonowo będzie Belfasta lało w te PET-y.
                        Wracając do PET-ów, to są one wygodne marketingowo, gdyż browar nie ma kłopotów z opakowaniami zwrotnymi i dzięki temu może rozszerzyć swoje obszary zasięgu.
                        Dzięki temu np. Jabłonowo jest dobrze dostępne na Dolnym Śląsku ( właśnie PET-y i puszki).

Comment

• Gollum
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.09
                          • 307

szostak napisał(a)
                          Piwo w pecie ma tylko jeden: cenę. A w zasadzie dwa plusy: możliwośc wykorzystania w miarę bezpiecznej (bo można spuścić nadmiar gazu) butelki do własnej produkcji.
                          Ja wypróbuję jeszcze raz, bo po jednym nie jestem pewien, czy brak gazu w piwie to jego mankament, czy też coś intrygującego.
                          Cena to nie plus. Za te 3,60 zł masz dwa całkiem przyzwoite piwa po 1,80 zł. A za taką sumę można na pewno coś sensownego nabyć.

Comment

• Cooper
                            🍼🍼
                            • 2002.11
                            • 6056

Oj coś się posypało tych etykiet. Nie będę kłamał że jest ich 6 bo jest minimum 8:
                            7.ciemnoniebieski PILSENER - papier z fakturą i bez
                            8.SUPER MOCNE uwaga j.w.
                            Pozostałe wzory też pewnie mają różne papiery ale jeszcze nie widziałem.

Comment

• paveuek
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2001.09
                              • 415

Gollum napisał(a)

Cena to nie plus. Za te 3,60 zł masz dwa całkiem przyzwoite piwa po 1,80 zł. A za taką sumę można na pewno coś sensownego nabyć.
                              Dzisiaj widziałem w Carrefourze po 3.10 jako "nowość". Przy palecie stał spory tłumek gapiów.
                              Jedna pani twierdziła że to oliwa z oliwek, druga że napój jabłkowy.
                              po 10-minotowej obserwacji nie zauważyłem chętnych do kupna.
                              Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
                              Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

I słusznie, bo pet to pet, czy w popielniczce, czy na palecie.

Comment

Przetwarzanie...
                                X