Suh Won Gili z Korei Południowej stworzył puszkę, która chłodzi umieszczony w niej napój. Taka puszka ma w środku spiralną, wydrążoną rurkę, podłączoną do zbiorniczka z chłodzącym gazem. Uruchomienie aparatury sprawia, że problem ciepłego piwa na plaży znika w ciągu kilku sekund.
Puszki samochłodzące!
Collapse
X
-
-
Odp: Puszki samochłodzące!
Żywiec napisał(a)
Suh Won Gili z Korei Południowej stworzył puszkę, która chłodzi umieszczony w niej napój. Taka puszka ma w środku spiralną, wydrążoną rurkę, podłączoną do zbiorniczka z chłodzącym gazem. Uruchomienie aparatury sprawia, że problem ciepłego piwa na plaży znika w ciągu kilku sekund.
Comment
-
-
szostak napisał(a)
A potem pojawiają się problemy, co z pustym cholerstwem zrobić. Czy to odpad niebezpieczny (bo zawiera gaz), czy nadaje się do powtórnego przerobu czy też nie.
A ci z Korei Południowej to lepiej już niech niczegi nie wymyślają - na mistrzostwach świata wymyślili awans swojej drużyny do półfinału, wystarczy.
Comment
-
-
Po co komu chłodzące puszki? Zawsze istnieją stare sprawdzone metody, zakopać piwko w piasku, powinno troszkę się schłodzić, gorzej że po kilku można zapomieć gdzie zakopało się kolejnewww.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Ja sobie też wymyśliłem chłodzenie,ale dla butelek.Szczególnie na wyjazdach.Potrzeba tylko umywalkę i zimną wodę.Lepiej jak lodówkaLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Patent na Coolkeg ma Browar Tucher w Nürnberg. Nie chodzi tu o puszki, ale jak sama nazwa wskazuje o kegi. Oferowane sa w sklepach kegi o pojetnosci 20l, wygladaja nestety, jak by zawieraly 50l. Metoda chlodzenia polega na adsorpcji zawartego gazu przez warstwe zeolitu i trwa ca. 30 min. Kegi sa zwrotne a adsorbant(adsorbens?) podlega procesowi regeneracji, podczas ktorej nawet gaz moze zostac odzyskany i ponownie zastosowany(o ile ten proces nie jest za drogi)
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
A ci z Korei Południowej to lepiej już niech niczegi nie wymyślają - na mistrzostwach świata wymyślili awans swojej drużyny do półfinału, wystarczy.
kiszot napisał(a)
Ja sobie też wymyśliłem chłodzenie,ale dla butelek.Szczególnie na wyjazdach.Potrzeba tylko umywalkę i zimną wodę.Lepiej jak lodówka
Sądzę że koszt takich puszek sprawi że nie będą one zbyt popularne
Comment
-
Comment