W browarze a w zasadzie jego części historycznej produkuje się piwo żeby porównać je z piwem produkowanym w warunkach przemysłowych.
Istnieje w Pilznie także muzeum piwowarskie znajdujące się poza browarem.
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
No,aleś dał nam czadu z tymi fotkami.Długo będzie co ogladać.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Krzysztof napisał(a) W browarze a w zasadzie jego części historycznej produkuje się piwo żeby porównać je z piwem produkowanym w warunkach przemysłowych.
Istnieje w Pilznie także muzeum piwowarskie znajdujące się poza browarem.
I to piwo produkowane w części historycznej jest znacznie lepsze niż to przemysłowe
Fotki zamieściłem, zeby Ci którzy tam nie byli mogli sobie zobaczyć jak wygląda browar w Pilznie. Może kiedyś przejazdem sami bedą mogli to zobaczyć na własne oczy.
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Zdjęcia robią wrażenie! Kiedyś zapewne odwiedzę to magiczne miejsce. Wezmę e sobą butelkę polskiego Urquella i przejdę z nią przez osławioną bramę; niech tradycji stanie się zadość
No tak nie można robić. Po prostu zazdrość zżera mnie, muszę sobie chlapnąć jedno małe jasne. Ale browar w Pilznie napewno kiedyś odwiedzę. BARDZO MIŁE DLA OKA - BRRAAAAWOOOOO!!!!!!!!!!!
Jeżeli się nie mylę to Pilsner Urquell miał 4,4 % to dlaczego polska wersja ma 4,8 %.To przecież skandal!!! Domagam się prawdziwego Pilsnera , niech jacyś marketingowcy nie mieszają się do klasyki piwa!Pilsner powinien być tylko z Pilzna!!!!
Comment