No i właśnie piję Palm. Wrażenie wtenczas,pachnie landrynkami i kolor ma bursztynowy. Odlot. I rzezbiony kozioł na flaszce.
Piwa górnej fermentacji
Collapse
X
-
Kozioł powiadasz?
Na flaszce Palm? Na pewno?Comment
-
Koń pociągowy, belgijski i zimnokrwisty. Jak nic.Comment
-
-
Comment
-
Bo od Palma, odbija palmaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
W takim razie z górnofermentacyjnych polecam Delirium Tremens, na etykietce są i krokodyle i słonie różowe.
Ostatnio pojawiło się i znikło piwo St. Feuillien, ale nie o piwie chcę napisać ale o tłumaczeniu etykietki przez jakiegoś Matołka (dzisiaj jest w 3'ce czytany), który napisał piwo wysokiej fermentacji.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam
Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
Wszystko...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Dzień dobry,
W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06
Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
-
Channel: Czechy
-
-
Malutki browarek z własnym lokalem w berlińskiej dzielnicy Neukölln.
Summer Ale
4,9% alk.
20 IBU
Chmiele: Monroe (DE) i Comet (US)
https://neulich.de/bier/original/
Choć gdzie indziej podają, że dodatkowo jest jeszcze chmiel Magnum...-
Channel: Niemcy
2024-12-14, 01:43 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment