Odpowiedż dla Piwofila: rozumiem, że kupiłeś i robisz wszystkie notatki w kalendarzu.
Srednia spozycia piwa
Collapse
X
-
-
Jest taka rubryka - zaznaczasz litry wypitego piwa.
Comment
-
-
baklazanek napisał(a)
Spoko Regent. Na początku skarciłeś parę browarów ale bez uzasadnienia i stąd moja odpowiedź. Teraz to jakoś uczyniłeś i jest w porządku. Ty nie lubisz Namysłowa a ja Lecha i już. W końcu tu większość sporów rozchodzi się o gusta, a te są przeróżne. Tylko właśnie chodzi o to żeby nikt nie pisał że np. Zloty Denar jest do du... i sikam po nim na czerwono a tak naprawdę ten ktoś nigdy tego piwa nie pił a nawet nie powąchał.sebastian30000
Comment
-
-
sebol napisał(a)
Jeżeli mogę się wtrącić to chciałbym potwierdzić to co mówił Regent na temat Namysłowa.Rok temu spróbowałem z kolegą kilka piw z południowej Polski m.in.Denara i do dzisiaj pamiętam że piwo to nie zachwyciło mój gust przede wszystkim było bez gazu , a smak ...trudno było wyczuć.Jeżeli się polepszyło to muszę spróbować jak to zrobię na pewno poinformuję.
Spróbuj lepiej Fulla. Jest ono o wiele lepsze od Denara.
Comment
-
-
Piwofil napisał(a)
w kalędażu...
...kalędaż
baklazanek napisał(a)
Spróbuj lepiej Fulla. Jest ono o wiele lepsze od Denara.
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
No właśnie, tez już o tym pisałam. Zdaje się, ze w innych regionach Polski jest dostępny głównie Denar, a faktycznie smaku toto nie ma żadnego.
Ano chyba wspominałaś A Denar rzeczywiście jest powszechniej znany i nawet chyba w Opolu można go częściej spotkać w wersji lanej niż jakiekolwiek inne piwko z tego browaru.
Comment
-
-
No fakt, chodziło mi oczywiście o kalendarz.
Dalsze podliczenia:
Piłem piwo z 33 polskich browarów, wedle przewidywań najwięcej z wrocławskiego: 39l
dalej żywiec: 16,25l(ale aż 8,25l było z beczki, brak wyboru w knajpach ,do żywca wliczyłem też tatrę )
kiper: 15 l
lech: 9,75 l;
tychy: 8,75 l
namysłów: 7,83 l;
szwejk:7,8l (zgadnijcie w czyim gronie i gdzie)
łomża:7,5 l
lwówek: 5 l
reszta to już marginalne ilości
Wypiłem też 35,3 l piw zagranicznych.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Muszę ten temat pokazać Elfowi - może przestanie się ze mnie śmiać, kiedy notuję sobie w kalendarzu o spożywanych piwkach.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
setki piw, setki litrów czy złotych?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Według prowadzonego dziennika na razie średnia roczna wychodzi mi 153,3 litra. Zobaczymy jak będzie dalej.
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
albeertos napisał(a)
Według prowadzonego dziennika na razie średnia roczna wychodzi mi 153,3 litra. Zobaczymy jak będzie dalej.
Comment
-
Comment