informuje,ze Flora sp z oo wykupiła wille i słodownie po starym browarze w Bojanowie (budowla Franza Junke z 1881r.)Browar wznawia produkcję słodu metoda klepiskowa z powodów podtrzymania tradycyjnej metody warzenia piwa.Browar w Bojanowie produkuje 3 gatunki piwa dobrego wojaka Szwejka w butelkach iw kegach.Krzysztof Kubasiewicz - browar Bojanowo
Bojanowo nareszcie sprzedany?
Collapse
X
-
Piwo z browaru w Bojanowie sprzedaje się w województwie wielkopolskim dolnoslaskim bardzo dobrze ,a ostatnio w Łodzi w butelkch i kegach.Na murach nie ma już dawno napisów o sprzedaży browaru poniewaz został sprzedany.Włascicielem jest Flora sp z oo-Producent piwa dobrego wojaka Szwejka.ooo jakie dooobre!!!!!
Comment
-
-
Z racji iż jestem regionalistą, to w knajpie zawsze piję "szwejka".
Uważam, że jest to piwo dobre i jeśli kogoś zabieram do knajpy to zawsze polecam "szwejka", ale....
tu jest kilka kwestii, które chciałbym skierować wprost do Pana dyrektora:
1. Dlaczego robiąc nowe piwo, posłużyliście się tą samą marką??
Uważam, z pełnym szacunkiem, że wyszło to Wam na złe.
2. Z przykrością stwierdzam, że do "pierwowzoru" czyli wyrobu firmy ITALPOL wiele Wam brakuje.I to zarówno, jeśli chodzi o kega, a o butelce nie wspomnę.
Świadczy o tym fakt, że ludzie z którymi zwykłem chadzać na piwo, nie sięgają juz po Szwejka jak to miało miejsce kiedyś. O czymś to świadczy.
3. Co do strony Waszego browaru, to założycielem Bojanowa był Stefan, a nie jak napisaliście Bogusław. Bogusław (syn Stefana) założył Bogusławowo, które później połączyło się z Bojanowem. Prosiłbym o poprawienie tej kwestii.Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
no niestety w przypadku butelkowego to istna ruletka, co można było z dobitnością stwierdzić w Jezierzanach.
swiezego beczkowego nie mialem okazji pic jeszcze.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Z przykrością stwierdzam, że do "pierwowzoru" czyli wyrobu firmy ITALPOL wiele Wam brakuje
Comment
-
-
czyżby Górzanin?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
piwo produkowane w Browarze w Bojanowie pod nadzorem czeskiego piwowara Otta Dworskiego nie zmieniło swojej receptury ani jakości,jest produkowane z najlepszego czeskiego słodu.Firma Italpol nadal ma siedzibe w Browarze w Bojanowie chociaż zrezygnowała z produkcji piwa w ogole z powodu ogromnego zadluzenia i braku koncesji na produkcję piwa.Prezes Italpolu Jędrzejewski założył nowa spółkę o nazwie PIerwszy Czeski Browar w Górze śląskiej sp z oo.Browar w Gorze produkuje piwo KWARTA.To Piwo próbuje sprzedawać pod nazwą Szwjk,zreszta z bardzo mizernym skutkiem.Piwo z Browaru w Bojanowie dobrego wojaka szwejka jest sprzedawane coraz lepiej na terenie wojewodztwa dolnośląskiego wielkopolskiego i łódzkiego i cieszy sie wielkim uznaniem smakoszów piwa.Piwo Szwejk-KWARTA z Góry praktycznie nie istnieje w Handlu.\
Comment
-
-
no i teraz wszystko jasne, Góra robi jeden gatunek piwa Kwarta, a sprzedaje je pod innym szyldem, spotkałem się z bojanowskimi etykietami Szwejk na których korektorem zamazywano nazwę Bojanowo i były one stosowane w Górze, klarowna sprawaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
piwo produkowane w Browarze w Bojanowie pod nadzorem czeskiego piwowara Otta Dworskiego nie zmieniło swojej receptury ani jakości,jest produkowane z najlepszego czeskiego słodu
Browar w Gorze produkuje piwo KWARTA.To Piwo próbuje sprzedawać pod nazwą Szwjk,zreszta z bardzo mizernym skutkiem.Piwo z Browaru w Bojanowie dobrego wojaka szwejka jest sprzedawane coraz lepiej na terenie wojewodztwa dolnośląskiego wielkopolskiego i łódzkiego i cieszy sie wielkim uznaniem smakoszów piwa.Piwo Szwejk-KWARTA z Góry praktycznie nie istnieje w Handlu.\
sprzedaje je pod innym szyldem, spotkałem się z bojanowskimi etykietami Szwejk na których korektorem zamazywano nazwę Bojanowo i były one stosowane w Górze, klarowna sprawa
Pozdrawiam, prosząc pana directora, by nie przytaczał nazwisk ludzi, których nie pytano o pozwolenie, by wspominano o nich na forum, kimkolwiek są i jak bardzo by ich Pan nie lubił.
Pozdrawiam
Comment
-
-
rychur napisał(a)
Pozdrawiam, prosząc pana directora, by nie przytaczał nazwisk ludzi, których nie pytano o pozwolenie, by wspominano o nich na forum, kimkolwiek są i jak bardzo by ich Pan nie lubił.
A piwo (czy raczej piwa) to już sobie sami ocenimy.
Comment
-
-
Przepraszam, że się wtrącę, ale prezes firmy jest w pewnym sensie osobą publiczną i chyba można go wymieniać z nazwiska.
A piwo to koniecznie oceńmy sami. Ja już wybrałem. Szwejk Góra.
Comment
-
-
pan prezes Jędrzejewski opuszczając browar w Bojanowie ścigany przez konornikow skarbowych(z racji niezapłaconych podatków)przywłaszczył sobie sporo kegów z browaru w Bojanowie do których leje piwo z browaru w Gorze Ślaskie i sprzedaje jako piwo Szwejk.Prokuratura w Głogowie (sygn akt.3Ds.1232/02)przesłała juz akt oskarżenia przeciwko M.Jędrzejewskiemu o popełnienie przestępstwa z art 284par.2kk w zw. z art12kk.)Piwo Szwejk jest i było związane z Browarem w Bojanowie(technologia piwowar Ota Dworski,urządzenia,pracownicy itd.)Browar Górze produkował piwo Kwarta.Obecna zmiana nazwy piwa z Kwarta na Szwejk jest typową nieuczciwą konkurencją.
Comment
-
-
z moich informacji wynika, że pan Dworski nie przebywa już w Bojanowie od bardzo długiego czasuOstatnia zmiana dokonana przez maryhh; 2003-01-06, 15:08.Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
Comment