Bojanowo nareszcie sprzedany?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • director
    Gość
    • 2002.08
    • 22

drogi Pjenknik
    W Jezierzanach na zlocie sprzedawali piwo Szwejka z Bojanowa w butelkach faktycznie.Piwo mogło zkwaśnieć z powodu złego przechowywania było tam bardzo gorąco piwo stało na słońcu i gotowło się.Jak wiesz piwo powinno być przechowywane w temp 8-12 C.Wiadomo to od 1845 r. z Pilzna kiedy zaczęto piwo chłodzić żeby się nie zamieniało w ocet.Piwo Szwejka z Bojanowa jest produkowane bez konserwantów (bez chemii) dlatego wymaga odpowiedniej temp.
    drogi Rychur!
    Podajesz ,e rzekomo Pan Jędrzejewski oddał do sadu!? Nic mi otym nie wiadomo.Podajesz nie sprawdzone nieprawdziwe wiadomości! Pozdrawiam cie życze dużo zdrówka

Comment

• maryhh
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.02
      • 1895

drogi director!
      w Jezierzanach na zlocie piwo było przywiezione osobiście przeze mnie w celu zaprezentowania naszego browaru, piwo było przechowywane w miejscu chłodnym i spożywane w miejscu chłodnym.
      A opis zlotu zaprezentowany przez Pana jakoś różni się od tego zapamietanego przeze mnie. Czyżbym się szanowne koleżanki i koledzy mylił??

może, rzeczywiscie gdy przyjechałem z tym piwem o godzinie 23:00 było palące słońce?? No fakt Marusia z Cyrkonią paradowaly na piasku w bikini przy akompaniamencie hawajskiej gitary Krzysia

opłat za to piwo nie pobieralem żadnych!
      Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
      "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
      do lekkiej pracy jestem za ciężki"

Comment

• pjenknik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 3388

Director, Ty chyba na głowę upadłeś.
        Zakupione zostało to piwo w sklepie w Bojanowie przy głównej drodze ok. 16. Przywiezione zostało do Jezierzan ok. 23.
        Nikt tego piwa nie sprzedawał tylko był to prezent na zlot dla ludzi kochających piwo.
        Pod koniec września tego roku mieliśmy taki upał, że wszyscy chodzili w swetrach.
        Pozdrawiam Ciebie i Twojego psychiatrę.
        Last edited by pjenknik; 2003-01-09, 11:04.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Uprzejmie informuję, że na I Ogólnopolskim Zlocie Forum Browaru.pl w Jezierzanach nie było sprzedawane żadne piwo. Wszystkie dostępne tam piwo było przekazane przez sponsorów i udostępniane do degustacji bezpłatnie.
          Last edited by Krzysiu; 2003-01-10, 12:08.

Comment

• celt_birofil
            † 2017 Piwosz w Raju
            • 2001.09
            • 4469

maryhh napisał(a)
            No fakt Marusia z Cyrkonią paradowaly na piasku w bikini przy akompaniamencie hawajskiej gitary Krzysia
            I mnie przy tym nie było !!!
            Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• pjenknik
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.08
              • 3388

Krzysiu napisał(a)
              Uprzejmie informuję, że na I Ogólnopolskim Zlocie Forum Browaru.pl w Jezierzanach nie było sprzedawane żadne piwo. Wszystkie dostępne tam piwo było przekazane przez sponsorów i udostępniane do degustacji bezpłatnie.
              Tudzież przez piwowarów
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Cyrkonia
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.10
                • 1936

maryhh napisał(a)

może, rzeczywiscie gdy przyjechałem z tym piwem o godzinie 23:00 było palące słońce?? No fakt Marusia z Cyrkonią paradowaly na piasku w bikini przy akompaniamencie hawajskiej gitary Krzysia
                Kurcze!!! Gdyby nie to bikini to nie wiem co bym zrobiła teraz przy tym "upalnym" mrozie

Director!!!! Proponuję żebyś nie wypowiadał się na temat Zjazdu na którym nie byłeś i nie masz o nim nawet zielonego pojęcia.
                www.stat-gra.pl

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Ehehe, ale ktoś ma bujną wyobraźnię, no, tom się dowiedziała paru ciekawych szczegółów o naszym zjeździe, a wydawało mi się, ze wsszystko pamiętam???
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• rychur
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2002.12
                    • 151

To musiała być impreza!! Szkoda,że mnie tam nie było. Czy nowi, jak ja, też mogą wpaść?

Comment

• ppns
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.10
                      • 1737

Marusia napisał(a)
                      .., tom się dowiedziała paru ciekawych szczegółów o naszym zjeździe, )
                      Właśnie ,właśnie , taka Impreza , szczególnie że Marusia jest
                      osoba taak wyjątkową , że całkowicie popieram i rozumiem Rychura.
                      JA też , ja też , jeśli mogę ...
                      piwoppns@wp.pl

Comment

• kangurpl
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.03
                        • 2660

Jestem pewien że nowi też mogą
                        Jest tylko jeden o ile mi wiadomo wymóg formalny: pełnoletność.
                        Wystarczą dobre chęci do wspólnej zabawy przy
                        Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                        "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• rychur
                          • 2002.12
                          • 151

Ich bin 26 Jahre alt. Chętnie wpadnę na następną. Może 14,06 w Żywcu?!

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23960

Żywiec Żywcem a Zlot Zlotem (dwie odrębene sprawy), ale to jest temat o Bojanowie i proszę trzymać się tego wątku.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• rychur
                              • 2002.12
                              • 151

Może powininien sie skończyć, i tak już wiele powiedziano.
                              [QUOTE]Żywiec Żywcem a Zlot Zlotem (dwie odrębene sprawy[/QUOTE
                              Skąd ta złość..., nauczę się i nie będę popełniał takich błędów... alkohol...!!!

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

pjenknik napisał(a)
                                Tudzież przez piwowarów
                                Pisząc "sponsorów" miałem na myśli WSZYSTKICH, którzy dostarczyli piwo, a więc zarówno zaprzyjaźnione browary, jak i szanownych uczestników Zlotu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X