w takiej agitce przedreferendalnej na TVN "Europa Św. Patryka" był materiał o Guinnesie i powiedziano tam, że beki leje się tylko w Irlandii a butelkowe zależnie na jaki rynek, bo brytyjska kompania ma ich niemało. największy podobno w Nigerii. to tyle co wiem.
Guinness i jego "prawdziwość"
Collapse
X
-
e-prezes napisał(a)
w takiej agitce przedreferendalnej na TVN "Europa Św. Patryka" był materiał o Guinnesie i powiedziano tam, że beki leje się tylko w Irlandii a butelkowe zależnie na jaki rynek, bo brytyjska kompania ma ich niemało. największy podobno w Nigerii. to tyle co wiem.
Jaka by nie byla prawda, Irlandczycy mawiaja ze Guinness bardzo zle znosi podrozowanie. To prawda - najlepszy smak Guinnessa z kija tylko na Zielonej Wyspie!Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Wracam do tematu. Niedawno kumpel Anglik przy pincie Guinnessa rzucil mi nieco swiatla na sprawe roznicy smaku beczkowego Gienka w Anglii i Irlandii. Mowil ze z tego co on wie londynski Gienek jest pasteryzowany, w przeciwienstwie do swojego irlandzkiego orginalnego brata.
Mowimy oczywiscie o beczkowym, bo wszystkie inne to jasna sprawa ze sie pasteryzuje...Last edited by lzkamil; 2003-11-27, 12:33.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
-
-
szostak napisał(a)
Inne świetne autsriackie piwo, Steffl o rewelacyjnej pianie, rozlewany w Polsce plasuje się w dolnej strefie stanów niskich.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Odp: Guinness i jego "prawdziwość"
Zgadzam sie z tym zupelnie. Mieszkam od jakiegos czasu w Irlandii i prawde mowiac dopiero tutaj zasmakowal mi Guinness. Bo ten ktory pilem w Polsce jest zupelnie inny i prawde mowiac nie za bardzo mi smakowal. Poza tym zauwazzylwm ze Guinness a takze inne piwa takie jak Miller, Bud, Carlsberg, Hein... i moglbym wymienic jeszce kilka w Irlandii i Anglii maja mniejsza zawartosc alkoholu (srednio 4.3-4.7, a napewno nie przekraczaja 5.0)
tom_tomtom_tomComment
Comment