Guinness i jego "prawdziwość"

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

    #31
    Tom_tom jak juz jestes w Dublinie to wyskocz do Porter House , chociaz Guinness u samego zrodla to miodzio ale warto sprobowac ze Zielona Wyspa to nie tylko Gienek
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !


    Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

    Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

    Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

    Comment

    • fteo
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1139

      #32
      lzkamil napisał(a)
      Tom_tom jak juz jestes w Dublinie to wyskocz do Porter House , chociaz Guinness u samego zrodla to miodzio ale warto sprobowac ze Zielona Wyspa to nie tylko Gienek
      Porterhouse leje najlepsze piwo pod słońcem. Nazywa się Oyster - jest to stout na bazie ostryg (niestety nie wiem, na którym etapie te ostrygi są dodawane).

      U mnie Guinness jest teraz już na drugim miejscu... (mam nadzieję, że moi pracodawcy tego nie czytają, bo pracuję w irlandzkiej firmie...)
      http://lotnictwo.net.pl/
      http://www.flightradar24.com/
      http://www.airshow.sp.mil.pl/

      Comment

      • fteo
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.05
        • 1139

        #33
        Logo mojego ukochanego "Oystera"
        Attached Files
        http://lotnictwo.net.pl/
        http://www.flightradar24.com/
        http://www.airshow.sp.mil.pl/

        Comment

        • becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

          #34
          fteo napisał(a)
          Porterhouse leje najlepsze piwo pod słońcem. Nazywa się Oyster - jest to stout na bazie ostryg (niestety nie wiem, na którym etapie te ostrygi są dodawane).
          A feeee, piwo na bazie owoców morza? To juz może niedługo zacznie się robić puszkowany napój rybny na bazie wody z beczek po śledziach (tych z Central Rybnych)? Dobrze się nagazuje, barwa też będzie odpowiednia, brunatna i pyyychota

          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

          Comment

          • fteo
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.05
            • 1139

            #35
            becik napisał(a)
            A feeee, piwo na bazie owoców morza? To juz może niedługo zacznie się robić puszkowany napój rybny na bazie wody z beczek po śledziach (tych z Central Rybnych)? Dobrze się nagazuje, barwa też będzie odpowiednia, brunatna i pyyychota

            Miałeś to piwo kiedykolwiek w ustach?
            Też mi się wydawało, że będzie nie do przełknięcia.
            A tu takiego miłe zaskoczenie.

            Powtórzę jeszcze raz:
            Oyster to najlepsze piwo, jakie do tej pory piłam!
            http://lotnictwo.net.pl/
            http://www.flightradar24.com/
            http://www.airshow.sp.mil.pl/

            Comment

            • dziku
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.12
              • 1992

              #36
              fteo napisał(a)
              (...)nie wiem, na którym etapie te ostrygi są dodawane).
              Może należy je dodać do piwa na etapie zakąski
              Tak jak w przypadku tak lubianego przeze mnie piwa na bazie golonki
              Dziku


              Comment

              • żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

                #37
                Fteo, czy ostrygi są wymienione w składzie piwa?

                Comment

                • fteo
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.05
                  • 1139

                  #38
                  Są. Nawet napisane jest, że nie jest to piwo dla wegetarian. Niestety nie zdradzają procesu.

                  Jednak po przeczytaniu artykułu

                  można sądzić, że mięso z ostryg jest dodawane do ostatniego "gotowania", co daje najlepsze efekty.
                  http://lotnictwo.net.pl/
                  http://www.flightradar24.com/
                  http://www.airshow.sp.mil.pl/

                  Comment

                  Przetwarzanie...