Wiem, że wielu Forumowiczów zajmuje się warzeniem piwa w domowym zaciszu. Może któryś z nich podejmie się uwarzenia piwa w imieniu całego Forum? Oczywiście, z uwzględnieniem wskazówek i gustów inniech browar.biz-owiczów.
Pod tą firmą powinno być kilka(naście) gatunków. Wszak jedni lubią pilsnera, inni pszeniczne, jeszcze inni stouta, jeszcze inni jeszcze inne.
Proponuję najpierw ustalić ranking najpopularniejszych gatunków, a potem nasi piwowarzy, a mamy ich wszak sporo, mogą warzyć piwo marki www.browar.biz. Mamy też forumowiczów z talentami plastycznymi; ci się zajmą opracowaniem etykiet.
Krzysiowi pewnie chodzi o to , że jak ktoś juz sam zrobi sobie piwko to woli żeby się nazywało od jego imienia czy coś w tym stylu Więc zostaje nam tylko ART , prosimy !!!!
szostak napisał(a) Pod tą firmą powinno być kilka(naście) gatunków. Wszak jedni lubią pilsnera, inni pszeniczne, jeszcze inni stouta, jeszcze inni jeszcze inne. www.browar.biz. Mamy też forumowiczów z talentami plastycznymi; ci się zajmą opracowaniem etykiet.
Wątpliwe , aby ktokolwiek w warunkach domowych potrafił wypełnić wszystkie normy techonlogiczno-browarnicze, aby rzeczywiście uwarzyć
piwo danego typu czy klasy.
ponadto byłoby to czyste działanie pod publikę. czyli tak jak to się dzieje obecnie w polskim browarnictwie. np. badania wykazują że nikt nie chce pszenicznego (pomijam promile osób w PL, które znają i lubią ten gatunek) więc po co to wprowadzać?
aha, dotychczas na oficjalnym spotkaniu Forumowiczów, mieliśmy dwie osoby, które zaprezentoway swoje piwa: a byli to Piwowar oraz Pjenknik.
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
trochę Mason namieszał z Baltic porter day , ale my robimy sobie swego rodzaju rozgrzewkę przed nim :d czyli nasze opolskie interiorowe spotkanie porterowe i w tym roku odbędzie się na pewno, choćby miały na nim być tylko 3 osoby
Formuła jak w poprzednich edycjach. Każdy bierze...
Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
Alk. 5,0 %
Ekstrakt ani chmielenie, jak w pozostałych piwach z Radomia nie podane.
Do tego na ecie, także jak w pozostałtych, rymowanka o treści:
"Wszak wszyscy to wiecie,
Radom słynie w świecie,
od Karpat po Hel,
piwem Saskiego EL".
Jakiś mały...
Comment