Czy ktoś z Was miał tego typu przygodę wskazującą na jednoznaczne związki Piwa z Duchami Gór i nie tylko gór. Pijmy piwo jako żywo a wszelakie nieszczęścia od nas odstąpią.
Piwo a Duch Gór
Collapse
X
-
Piwo a Duch Gór
Czy ktoś z Was miał tego typu przygodę wskazującą na jednoznaczne związki Piwa z Duchami Gór i nie tylko gór. Pijmy piwo jako żywo a wszelakie nieszczęścia od nas odstąpią.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
SAIMIR napisal/a
Atak serio, to uwielbiam morze zimą,
2 razy lepsze niz góry w zimie....Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
to proponuję CI zamiast w góry jechać na pagórki
w sumie różnica nie wielka
btw. w Karpaczu jest lokal "Duch Gór".Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Miałem piwna przygodę w górach !
To było w pierwszej klasie szkoły średniej. Podczas wycieczki do Karpacza na jednym ze szlaków zboczyliśmy trochę z drogi i nieznacznie zbłądzilismy. Po 4 godzinach nieznacznego błądzenia każdy modlił się o ciepły kominek i herbatę. Ja jako człowiek ( młody wówczas) z natury lubiący płyny i chętnie je uzupełniający marzyłem o czymkolwiek do picia. Wtedy to zobaczyłem leżącą w śniegu zmrożoną ( nie zamarzniętą !) puszkę piwa 10,5. Było to jedno z najlepszych piw jakie piłem w życiu.
Kiedy dzisiaj o tym myślę staram się uswiadomić sobie jak ogromny wpływ miała na moje życie ta skromna puszeczka z niezwykłą zawartością.
I jak tu nie wierzyć w związki piwa z duchami gór ?Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
Comment