to ciekawe czy bedą robić ponownie Kuntersztyna? nie wydaje mi się, że będzie to częśc większego koncernu, te raczej zamykają niż otwierają, pewnie jakiś inwestor, a jaki to sam jestem ciekaw, a wracając do piwa "Kuntersztyn" to widuję je w puszkach od czasu do czasu ale jest robione w Brau Union (filia Bydgoszcz), ciekawe co będzie jak nowouruchomiony stary browar bedzie chciał wrócić do tradycji...będzie jakiś konflikt interesów, a czy Bydgoszcz zrezygnuje z produkcji tego piwa? zobaczymy...a czy ktoś wie na kiedy jest planowane otwarcie browaru?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Podejrzewam że będzie tak jak w Ciechanowie . Browar ruszył bo ktoś mu pomógł inwestując w czasie gdy jescze nie rozkradziono maszyn a piękne stare budynki nie zdążyły pójść pod kilof. Możliwie że do nazwy Kuntersztyn już nie powrócą bo jej właścicielem jest Brau Union (to tylko moje przypuszczenia). NAJWAŻNIEJSZE JEST TO, ŻE TO JUŻ DRUGI PRZYPADEK REANIMACJI BROWARU - oby tak dalej (nie wiem jak to wygląda z Górą Śląską ? Czy "Kwarta" działa w starym browarze?)
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Szwej jest warzony w całkiem nowym browarze, d. "Kwarta", który wygląda jak stodoła albo mleczarnia GS. Stary browar nie działa, więc nie można tu mówić o reanimacji.
Z tzw. "dobrze poinformowanych źródeł" wiem że bedzie tak jak wykrakałem kilka postów powyżej , a więc że nazwy "Kuntersztyn" używać nie mogą bo należy obecnie do BU. Tak więc będzie chora sytuacja , gdyż piwo "Kuntersztyn" będzie robić br. Bydgoszcz , a były browar Kuntersztyn...hmmmmm no właśnie ciekawie co.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment