Amstel i Tuborg

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sklep-piwowar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 559

Amstel i Tuborg

Drodzy Forumowicze - czy ostatnio udało wam się kupić Amstela lub Tuborga w kraju ?
    Bardzo dużo klientów interesuje tymi piwami i wcale się nie dziwie,bo widać reklamy tych piw na meczach piłki nożnej i nie tylko.
    Wystarczy wyjechać na Węgry ,a tam jest produkowany Amstel
    Z moich informacji zarówno Heineken nie wprowadza na nasz rynek Amstela jak i Carlsberg ma być marką nr1 ,a nie Tuborg.

Wielka szkoda bo jeszcze żadnego nie próbowałem
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4469

Odp: Amstel i Tuborg

sklep-piwowar napisał(a)
    Wystarczy wyjechać na Węgry ,a tam jest produkowany Amstel
    Wystarczy do Czeskiego Cieszyna, po co aż na Węgry?
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• Krotoszyniak
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2002.08
      • 516

Osobiscie pszac (heh) ja bym sie tymi markami nawet nie przejomwal . Mamy w kraju lepsze piwa , a skoro nie mowimy o Westy 12 czy 8 (ohh) Tuborg czy Asterele sa nie potrzebne na polskim rynku (chyba tylko by sie przekonac za Polacy nie gesi ...)
      Admin z Ratebeera
      Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
      Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

• szostak
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.02
        • 1176

Rzeczywiście, nie widxiałem tych piw. Specjalnie za nimi nie tęsknię, ale skoro klienci o nie pytają, to musisz się zakręcić i je zdobyć; wszak każdy klient nasz pan Także ten pijący tylko to, co reklamują

Comment

• Pucak
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2002.12
          • 242

Amstela nie widzialem, ale na Tuborga kilkakrotnie natknalem sie w kilku supermarketach w Warszawie, np: Leclerc.
          Osobiscie wole Carlsberga.

Comment

• baklazanek
            † 2014 Piwosz w Raju
            • 2001.08
            • 3562

Oryginalny Tuborg Gold Label jest nawet dobry. A co do Amstela to nie lubię tego piwa. Pamiętam że jak byłem na Węgrzech to w niektórych sklepach stały pełne skrzynki tego piwa pokryty kurzem. I to bardzo grubą warstwą.

Comment

• And69
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 1487

Pucak napisał(a)
              Amstela nie widzialem, ale na Tuborga kilkakrotnie natknalem sie w kilku supermarketach w Warszawie, np: Leclerc.
              Osobiscie wole Carlsberga.
              Ale było to pewnie dawno , tuborga nie ma w Polsce - chyba że prywatny import . Wcześniej rozprowadzaniem tego piwa na terenie Polski zajmował sie Okocim lecz zaprzestano tego . POlecenia przyszły z Danii że teren naszego kraju należy do Carlsberga i tylko on jest tu rozprowadzany .

Comment

• marcopolok
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.10
                • 2334

Ej no odstosunkujcie się od Amstel-a !
                bardzo przyzwoite piwko. Siedząc w NL z pilsów piję albo Amstel albo Grolsch. Nawet nie ma co porównywaćdo heńka który o zgrozo robiony nawet w Żywcu jest i podobno nawet usilnie reklamowany w TV.
                Carlsberg i Tuborg to już inna par butów. Ostatni jak w Żywcu zamówiłem Carlsberga to strasznie odstraszył mnie kolor. Taki hmm.... 10-ąty sik po jednym piwie ma podobny kolor. a Tuborga to ostatnio piłem za dawnych dawnych czasów jak jeszcze PEWEX-y były. Zbieraliśmy wtedy z kuzynami złom i makulaturę i całodzienny urobek zamienialiśmy u koników na $. Pamiętam to bo wtedy zbieralem też puszki smak nieziemski i nie zamierzam sobie teraz psuć wspomnień. wasze zdrówko przyjaciele piwosze tym razem wznoszę znakomitym piwkiem poziomkowym Leute
                bez brody...

Comment

• paveuek
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2001.09
                  • 415

Amstel i Tuborg dostępne na promach do Kopenhagi Sam piłem, ale to było dawno, a wtedy nie rozróżnaiłem jeszcze smaków
                  Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
                  Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl

Comment

• Piecia
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.02
                    • 3312

Racja Marco!!! Amstel i Grolsch to zdecydowanie najlepsze z masowych piw w NL a Heinekena należy unikać jak ognia a z Amsteli ostatnio smakował mi Gold (dość słodki,ciemny 2,8 alc.)
                    Koniec i bomba,
                    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

Przetwarzanie...
                    X