Browar Piastowski wypuścił niedawno dwa piwa: Wrocławskiego Fulla i Książa w nowych butelkach (typu okocimskiego). W związku z tym zmieniły się etykiety tych dwóch piw z prostokątnych na owalne. Zmieniły się też drobne detale we wzornictwie. Niestety nie mam skanera, ani aparatu cyfrowego, więc nie mogę zamieścić tu skanów... Na etykietach jest napis "Browary Dolnośląskie Piast S.A.", a poniżej "producent: Carlsberg Okocim S.A.".
Z innych plotek na temat Piastowskiego: doszły mnie słuchy, że w browarze czeka i dojrzewa partia porteru wrocławskiego !!!
Na osłodę, zamiast skanu, tekst, który jest umieszczony na kontrze nowej etykiety Fulla:
"Piast i Full - Wrocław w pełni. Nie zna Wrocławia, kto choć raz nie spróbował Wrocławskiego Fulla i równie wrocławskiego Piasta. My, wrocławianie, doskonale to rozumiemy, dzieląc naszą miłość pomiędzy dwa piwa stąd. Piwa Zdolnego Śląska."
Pozdrawiam
Z innych plotek na temat Piastowskiego: doszły mnie słuchy, że w browarze czeka i dojrzewa partia porteru wrocławskiego !!!
Na osłodę, zamiast skanu, tekst, który jest umieszczony na kontrze nowej etykiety Fulla:
"Piast i Full - Wrocław w pełni. Nie zna Wrocławia, kto choć raz nie spróbował Wrocławskiego Fulla i równie wrocławskiego Piasta. My, wrocławianie, doskonale to rozumiemy, dzieląc naszą miłość pomiędzy dwa piwa stąd. Piwa Zdolnego Śląska."
Pozdrawiam
Comment