Raczej Pulas ma racje to jest 7 pln + vat .
Tam jest nawias , który wygląda jak jedynka i to cię mogło zmylić .
Rzeczywiście, nie zauważyłem tego nawiasu. Ale to pewnie też dlatego iż 7 zł to troszkę dużo jak za sms. Nie dziwne że eksperyment matrymonialny nie wyszedł.
Na jednym ze starszych kartonów jabłonowskiego Belfasta jest historyjka o genezie i inspiracji dla stworzenia tego piwa w jabłonowskim browarze. Mam nadzieje że załączone foto jest czytelne i nie będę musiał tego przepisywać.
Generalnie właściciele podstołecznego browaru podobno...
Sklep czynny do 21, w niedziele handlowe 10-18.
Dość spory wybór piw, w tym w dużej części w lodówkach. Przede wszystkim miejscowych - Przełom, Markowy oraz Browars, sporo Kościerzyny, wynalazki Jabłonowa, Staropolskiego, pojedyncze Peruna, Kormorana, litewskie, w małych i dużych...
Browar z Badenii-Wirtembergii, historycznej Szwabii, na której tradycje piwowarskie się odwołują na swej oldskulowej ecie. Bardziej współczesna etykieta wygląda tak:
Mając w pamięci komentarze do podstawki Tyskiego zastanawiałem się od czasu do czasu jakie minimalne kryteria muszą byc spełnione, aby wyróżnić dwie różne podstawki (o etykietach tu nie wspominam, bo tam jest w ogóle koszmarnie ).
Comment