Potrzebne mi są materiały o produkcji piwa a w szczególności o technologiach chłodniczych. jesli ktokolwiek moze mi pomóc bedę wdzięczny. Pisze prace przejsciowa o technologiach chłodniczych i browarnictwie. Z gory dziekuje.
Potrzebuje materiałów o produkcji piwa!!!
Collapse
X
-
zajrzyj kolego w dział "Browarnistwo amatorskie"
powodzeniaWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
-
-
nie sądzę żeby chodziło o "amatorskie" metody chłodzenia w piwowarstwie, miałem poprosić Andiego żeby przygotował listę książek, ale wyleciało mi z głowy, no cóż taki sklerotyczny los seniora- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Witam ponownie!!!
Doświadczenie to ja mam ale tylko w dziedzinie konsumcyjno rozrywkowej. A co do materiałów to ciężko cokolwiek znaleźć. Z reguły są to ogólniki albo bardzo encyklopedyczne dane. Szefostwo browarów nie za bardzo ma czas albo w ogóle nie chce im sie .......... No to tyle
W dalszym ciągu czeka mna jakąś pomoc
Comment
-
-
Podstawowy podręcznik to "Browarnictwo", autor Dyczkowski, wydanie jak najnowsze. Fachowe artykuły mogą być w "Przeglądzie Fermentacyjnym i Owocowo - Warzywnym" (takie czasopismo). Możesz sprawdzić w wykazie prasy, czy nie ma jakiegoś "Przeglądu Chłodniczego" lub podobnego tytułu. Możesz również poszukać w firmach progukujących sprzęt chłodniczy. I oczywiście pogrzebać w sieci.
Comment
-
-
"Browarnistwo" to ja chyba widziałem ostatnio w EMPiK-u. Trochę ponad 50zł.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment