Kochani, czy ktoś posiada info n.t. połączenia Broka i Strzelca, ew. coś o losach Broka po wylogowaniu kapitału przez Niemców?
BROK i STRZELEC
Collapse
X
-
Stajesz sie natrętny
Poszukaj sobie na forum.Swego czsu było sporo o Niemcach i fuzji.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
Dear Kiszot,
odnoszę wrażenie, że wciąż kręcisz się wokół tego samego zapytania. Warto spojrzeć na datę zanim zadziałają emocje.Może to nie jestem natrętny ale Ciebie prześladują natręctwa?
Wesołych Świąt przyjacielu i dziękuję za ciepłe słowo.:-)))
A propos STRZELACA i BROKA : Niemcy wycofali swój kapitał, a co za tym idzie również swoją markę pozostawiając browar tonący w długach. . W tej sytuacji Strzelec wyemitował pakiet akcji serii F wykupując od PKO SA długi Broka. Resztę długów w postępowaniu układowym rozłożono na 5 lat. Powstał nowy podmiot gospodarczy, który planuje uzyskać 4% udział w rynku krajowym."Piwo zawsze łagodzi obyczaje." - Pablo
Comment
-
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
darujcie sobie proszę takie pogaduszki w Ogólnym dziale, od tego jest dział "Przy piwie".- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Mnie najbardziej interesują przyszłe dzieci tego związku.
Licze, że związek będzie udany chociażby pod tym kątem, że z pułek nie zniknie brok, który jest naprawde smaczny-ale to już jest kwestia gustu.
Co do nowości to poczekamy, zobaczymy i naturalnie posmakujemyOstatnia zmiana dokonana przez Radegast; 2002-12-26, 23:12.Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy
Comment
-
-
Podobno widać już efekty tej fuzji, ktoś na forum wspominał coś o Samborze w nowych szatach (na etykiecie Brok- Strzelec)?
Może ktoś więcej wie na temat zmian w etykietach a może i kapslach?
Sprawdzałem u siebie, ale dalej Sambor i Martin z Broka S.A.
Comment
-
-
robox napisał(a)
[..]widać już efekty tej fuzji, ktoś na forum wspominał coś o Samborze w nowych szatach (na etykiecie Brok- Strzelec)?
Może ktoś więcej wie na temat zmian w etykietach a może i kapslach?
[..]
Etykieta jest nieco bardziej zgrzebna graficznie. Postaram się niezadługo umieścić jakis skan. Kapsel jest bez zmian.Ostatnia zmiana dokonana przez ppns; 2003-02-03, 01:12.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Comment