Auto FCJP Uśmiechnął
Opakowania zwrotne
Collapse
X
-
Polska to taka dziwna BOGATA kraja,gdzie nic się nie opłaca
No i dlatego nie skupują butelek,puszek,baterii,kapsli i innych podobnych śmieci.A za makulaturę i złom płacą GROSZE.Smutne to ale prawdziwe.
Niestety taki to kraj że we wszystkim musimy odstawać od innych.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Originally posted by Maja
c.d.
we wrocławskim Carrefourze przyjmują dowolne ilości szkła bez paragonu....
....ale tylko po tych piwach, które sprzedają [czyli po niewielu] - a więc pewnie wymagają również na butelkach etykiet....To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
MAJA NA TROPIE
pani w sklepie Społem uświadomiła mnie, że ustawy ustawami, ale oni mają SWOJE WEWNĘTRZNE PRZEPISY i przyjmują szkło tylko od klientów z paragonem w zębach...
w związku z czym mamy kuchnię pełną flaszek, i to w dodatku pustych , i żeby je oddać powinnam zasuwać po całym mieście, zrobiwszy uprzednio mapkę - w którym sklepie co...Comment
-
Re: MAJA NA TROPIE
Originally posted by Maja
pani w sklepie Społem uświadomiła mnie, że ustawy ustawami, ale oni mają SWOJE WEWNĘTRZNE PRZEPISY i przyjmują szkło tylko od klientów z paragonem w zębach...
w związku z czym mamy kuchnię pełną flaszek, i to w dodatku pustych , i żeby je oddać powinnam zasuwać po całym mieście, zrobiwszy uprzednio mapkę - w którym sklepie co...
Kupuj tylko w najbliższym sklepie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Maja, a Ty w ogóle pijasz coś poza piastem?
StaryKocurPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.Comment
-
A tak swoją drogą zastanawiam się, czy ktokolwiek jest w stanie przeciwstawić się samowoli sklepów. Może należy każdy przypadek odmowy przyjęcia butelek zgłaszać do PIH-u? W odwodzie pozostaje jeszcze Federacja Konsumentów i ewentualnie Rzecznik Praw Obywatelskich.
W każdym razie jest to, jak na razie, kolejny w naszym kraju martwy przepis (taki, jak również np. konieczność uprzątania psich odchodów przez właścicieli czworonogów czy też zakaz palenia tytoniu w pomieszczeniach, w których pracują także niepalący) i obawiam się, że takim już pozostanie.
A już miałem nadzieję, że chociaż pod tym względem będzie u nas normalnie.Comment
-
A ja Wam powiem coś pozytywnego.
Wczoraj w "Żabce" kupowałem trochę "Irlandzkiego",
aby uczcić moje słomaniane wdowieństwo i pani
powiedziała mi, że od dziś nie pobiera się kaucji
za butelki.
Zdębiałem, przyznam.
StaryKocurPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.Comment
-
Maju
Przecież Piasta dostaniemy we Wrocławiu wszędzie.
A na marginesie to tylko Piastwww.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DDComment
-
Wczoraj w sklepie byl taki napis
Zgodnie z ustawa ... tylko na podstawie paragonu.
(Chodzilo wlasnie o nowo wprowadzona ustawe)Comment
-
Piwofil napisal/a
Maju
Przecież Piasta dostaniemy we Wrocławiu wszędzie.
niemożliwe....
PRZECIEŻ WŁAŚNIE NAPISAŁAM WYŻEJ, ŻE W SKLEPACH DOOKOŁA TYLKO PIAST PIASTA PIASTEM POGANIA, A JA CHCĘ PIĆ INNE!!! W ZWIĄZKU Z CZYM LATAM PO MIEŚCIE, KUPUJĘ, PIJĘ, A NASTĘPNIE TONĘ W BUTELKACH I PARAGONACH!!!!
uff, howgh.
wszyscy uż paniali?Comment
Comment