PTC: Piwa ciemne już nie warzona acz takie, które piliśmy.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kham
    Nie tylko. Można było dostać też na terenie Dworca Głownego, nim wprowadzili zakaz sprzedaży piw na terenie. Co ciekawsze było sprzedawane w pierwszych knajpach chińskich w Poznaniu. Słodowe, niskoalkoholowe. Na upały się nie nadwało ale wieczorkiem przed snem fantastyczne.
    Bywało w Szczecinie na dworcu,kiedyś nawet rzucili do społemowskiego sklepu w Wolinie Pomorskim Jak do tej pory pamiętam jak się szło na dworzec by kupić Perłę-ach te lata osiemdziesiąte

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN

Comment

• kham
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.01
      • 751

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
      Bywało w Szczecinie na dworcu,kiedyś nawet rzucili do społemowskiego sklepu w Wolinie Pomorskim Jak do tej pory pamiętam jak się szło na dworzec by kupić Perłę-ach te lata osiemdziesiąte
      No i komu to przeszkadzało??? Komu? Ktoś zna przepis lub domyśla się składu??

Comment

• bolek1970
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.12
        • 179

A Portera z Piasta ktos pamieta ? Chyba z 15 lat temu jak we Wroclawiu mieszkalem przez rok to co piatek byl na moim stole. Potem pol Warszawy przemierzalem aby go czasem kupic przy moich wizytach w Polsce. Ideal Portera dla mnie, moze dlatego, ze byl to moj pierwszy, no moze drugi po Krolewskim, ktorego pilem w 85tym.
        Last edited by bolek1970; 2006-11-17, 13:31.

Comment

• Pogoniarz
          † 1971-2015 Piwosz w Raju
          • 2003.02
          • 7971

Przypomniałem sobie.
          Porter z Lwówka i był wypity też wspominiany Koźlak z tego browaru(ale ten Koźlak był chyba leciutki-prawie jak karmelowe piwko... kurcze to było tak dawno temu nie pomnę)
          Do tego dodam Karmelowe z Ostrowa i Czarną Perłę też z Ostrowa(ale czym tam była warzona nie mam pojęcia).
          Znałazłem etykietę Karmelowego z Zielonej Góry,ale raczej nie piłem tego piwa,ale cholera skąd bym ją miał...

Prawie jak Piwo
          SZCZECIN

Comment

• solozzo
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2006.08
            • 87

to lekkie karmelkowe z Lwówka to był Koźlik a Koźlak był klasyczny mocny. Dwa róźne piwa.
            vere sede vacante est

Comment

Przetwarzanie...
            X