Na drogę należy wziąć zapas piwa tak duży, aby nie myśleć o zupełnym wariactwie, w którym bierze się udział.
Negatywny kalejdoskop smaku piwa
Collapse
X
-
Produkcja piwa byla kiedys rzemioslem. Teraz robi sie z tego nauke, by przy jak najmniejszym wkladzie surowcow i energi oraz za pomoca marketingu uzyskac maksymalne wyniki ekonomiczne. Jakosc produktu(smak) jest drugorzedna. Liczy sie trwalosc. Jezeli ktos odczuwa zmiany w smaku w zaleznosci od miejsca zakupu, to powodem jest prawdopodobnie kondycja konsumenta.
Comment
-
-
ART napisał(a)
Jeżeli browar rozwozi swoje piwa po całej Polsce, to bierze odpowiedzialność za swój produkt bez znaczenia czy piwo wiezie się tylko 5 km, czy aż 500km. .
Przez analogię : jeśli w kinie wyświetlany jest film na zdezelowanym sprzęcie , (przez co jakość odbioru jest fatalna) to czy ja mam wnieśc
reklamację wobec reżysera filmu ?piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
no analogii to w tym nie ma żadnej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jeżeli kupujesz konserwę w sklepie i jest ona niedobra to kto jest winien? Producent. To producent ma zadbać o właściwą dystrybucję swojego produktu. U mnie w pracy była ostatnio taka sprawa. Mleczarnia wyprodukowała masło, to masło trafiło do hurtowni, z hurtowni do sklepu. W hurtowni temperatura była niewłaściwa, w związku z tym masło się zepsuło. Sanepid pobrał w sklepie próbkę masła, zakwestionował jego jakość i ukarał mleczarnie. Sprawa się oparła o sąd który zdecydował, że mleczarnia karę ma ponieść, a odszkodowanie może sobie dochodzić w sądzie od hurtowni. Producent wg. sądu jest odpowiedzialny za produkt do momentu odebrania go przez klienta. Jeżeli hurtownia jest nierzetelna nie należy dawać jej towaru. Podobnie z piwem. Browar jest odpowiedzialny za to co Ty pijesz.
Comment
-
-
ART napisał(a)
no analogii to w tym nie ma żadnej.
ART , praca w godzinach nocnych jest zakazana .
Analogia jest , ponieważ producent nie zawsze ma wpływ na to , jak jego wyrób jest traktowany w ostatnim łańcuszku sprzedaży.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Wpływu niby nie ma, ale odpowiedzialność ponosi. Patrz post powyżej.
Comment
-
-
ppns napisał(a)
... ponieważ producent nie zawsze ma wpływ na to , jak jego wyrób jest traktowany w ostatnim łańcuszku sprzedaży.Last edited by adam16; 2002-12-31, 10:33.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ma wpływ o tyle, że moze kontrolować dystrybutorów. Dla tego i Kompania i Grupa mają własne centra dystrybucji, przedstawicieli którzy kontrolują też hurtownie. Producent jest ODPOWIEDZIALNY za swój produkt.
Comment
-
-
Teoria: umowy browarów z dystrybutorami są bardzo restrykcyjne.Zawierają warunki przechowywania i transportu piwa. Wszystko zgodnie z najlepszymi normami.
Ale...
Po pierwsze: dystrybutorzy sprzedają piwo dalej - do małych hurtowni, często z magazynami zaadoptowanych budynkach gospodarczych ( nawet w stodołach, byłych garażach, kurnikach itp )
Po drugie: wymieniają się z dystrybutorami piw innych browarów. Często piwo które wyjechało z browaro, przemierzyło 500 km, "wraca" na macierzysty rynek.
Po trzecie: latem bardzo często dochodzi do sytuacji, kiedy nadęte plany sprzedaży browarów powodują tzw "stockowanie" magazynów dystrybutorów. A jeśli nie ma miejsca w magazynie piwo zalega na zewnątrz, "pod chmurką". Wystawione na działanie słońca, pyłu, czasem "kiśnie: pod plandekami.
Tak jest w praktyce.
I tak jest z produktami każdego browaru ( sic ). KP i Żywca, i Carlsberg-Okocim, i BBAG, i średnich , i małych browarów.Simon
Comment
-
-
jeśli tak podchodzi się do sprawy, to nie można mieć pretensji o to, że pewna część osób będzie wieszała psy na danym produkcie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment