Getestete Biere aus Polen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Getestete Biere aus Polen

Znalazłem w internecie stronę (niestety niemiecką, a tego języka ja ni w ząb ), z testami piw. I jest tam rozdział poświęcony Polsce.www.biertest-online.de/deutsch/geo/eu/polen/tabelle.html?bto
    A w tym dziale jak mi się wydaje, jest parę błędów, wynikających z dziwnej polityki naszych browarów, podawania adresu centrali grupy producenckiej, a nie konkretnego browaru. I tak podane tam jest że Okocim robią w Warszawie, Tyskie Gronie w Poznaniu, a Żywca to w ogóle nie wiadomo gdzie się produkuje.
    Ale mogę się mylić bo jak już zaznaczyłem Ich nicht verstehen.
    Więc może ktoś potwierdzi lub zdementuje moje wątpliwości. I może warto by było zwrócić Niemcom uwagę na te ewentualne błędy.
    Może i oni mogli by zdementować nasze ewentualne wątpliwości co do Niemieckich piw i browarów.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
  • ppns
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1737

Tak , są tam rzeczywiście duże błędy. Wpisałem się im
    do księgi gości , może się do mnie odezwą.
    piwoppns@wp.pl

Comment

• piwowar2
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.11
      • 588

Wydaje mi sie, ze jest to takie forum jak nasze. Mysle, ze informacje forumowicze uzyskuja z etykietek na butelce, a ze oni nicht verstehen po polsku, wyciagaja zle lub zadnych wnioskow. przyjze sie temu dokladniej.

Comment

• Czapayew
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.10
        • 1966

Albo Niemcy nie należą do zbyt rozgarniętych, albo nie wiem... Bo logicznie rozumując skoro piwo "Zywiec Piwo Jasne" robi się w "Zywiec", to piwo "Zywiec" też się powinno tam robić
        No i podoba mi się, że "TOP" jest robiony w zakładach BMW
        "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
        www.piwnekapsle.net

Comment

• Joasia
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 17

Wpisalam sie do Ksiegi Gosci na tej stronie
          "Wlosy sie jeza przy czytaniu strony testy piw polskich...itd" ciekawe czy ktos odpowie a swoja droga to za bardzo wysokiego pozuimu nie nalezy sie po tej stronie spodziewac jak zreszta po wszystkich stronach na ktorych mozna pisac bez logowania.

Comment

• ppns
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.10
            • 1737

Mi już odpowiedziano , obiecałem im przesłac korektę i nieco ogólnych informacji. Informacje mają najczęściej z kontretykiet.
            Last edited by ppns; 2003-01-03, 23:52.
            piwoppns@wp.pl

Comment

Przetwarzanie...
            X