Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ssimonn
Wyświetlenie odpowiedzi
Jak otworzyć Mini Browar?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sergio2002 Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
-
Warzelnia 10 hekto, plus cała reszta sprzętu. Oglądałem tą instalację zresztą na początku tego roku jak sobie czekała w magazynie na lepsze czasy. Nie wiem czy została dalej sprzedana, czy jeszcze czeka.
Inna sprawa, że 10hekto to dużo za dużo.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziWarzelnia 10 hekto, plus cała reszta sprzętu. Oglądałem tą instalację zresztą na początku tego roku jak sobie czekała w magazynie na lepsze czasy. Nie wiem czy została dalej sprzedana, czy jeszcze czeka.
Inna sprawa, że 10hekto to dużo za dużo.
Comment
-
-
Chyba nie mają 8hekto. Wydaje mi się, że z połowę tego, Krzysztof musiałby się na ten temat wypowiedzieć.
Poza tym wcale to nie jest dużo za mało, bez przesady. Bawiłem się w obliczenia czy jest sens robić coś z tą instalacją osobiście. Bo rozumiem, że w temacie rozmawiamy o otworzeniu przez osobę typu forumowicz minibrowaru? To kup teraz lokal na 10hekto instalację, plus na tyle miejsc, żeby ta instalacja miała na co pracować. Powodzenia w WarszawieSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Kiedyś rozmawiałem o tym z Krzysztofem, mają 8 albo i 9 hl. Z resztą najlepiej będzie jak sam sie wypowie.
Jeśli się nie chce robić 25-30 warek w miesiącu to warzelnia >5hl jest niezbędna. Na przykład w takim Kaliszu mają warzelnię 2,5 hl i jadą non stop, przynajmniej półtora roku temu tak było.
Comment
-
-
Jasne, tylko na zdrowy rozsądek, raczej nikt nie będzie miał pieniędzy na kompletny minibrowar na 10 hekto. To troszkę większa inwestycja jednak, nie?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Względna różnica między 5 a 10 hekto jest znacznie mniejsza niż między 2,5 a 5.
Skoro niektórych było stać na browar 10 hl od Kaspar Schulza (Gdańsk, Koszalin) to powinno znaleźć się wielu na używany sprzęt za 0,5 mln PLN. Z resztą to w sumie niewielka kwota, jak się wszystko robi z głową a nie rozmachemLast edited by darko; 2009-10-04, 20:33.
Comment
-
-
Sprzęt to jedno, lokal i cała reszta to drugie.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
Comment