Na rynku są piwa krajowe, niemieckie, czeskie, ogólnie europejskie. Jednak kupno piwa z dalszych odległość (Ameryka Środkowa, czy choćby Rosja) graniczy z cudem. Gdzie mozna dostac takie piwa w Wa-wie? Czy jest gdzieś sklep z prawdziwego zdarzenia ze złotym trunkiem? A może jakiś pub?....
Egzotyczne piwa....
Collapse
X
-
Odp: Egzotyczne piwa....
pafnucy napisał(a)
... Gdzie mozna dostac takie piwa w Wa-wie? Czy jest gdzieś sklep z prawdziwego zdarzenia ze złotym trunkiem?
Sklep Piwny w WarszawieLast edited by slavoy; 2003-01-09, 16:27.Dick Laurent is dead.Comment
-
Nie pogardził bym rosyjskim piwemLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
pafnucy napisał(a)
dlaczego bys pogardzil radzieckim piwem? a chcialbys sprobowac chcocby kubanskie albo meksykanskie??
Przecież pisałem ,że bym nie pogardził!Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Nie wiem czy to kogokolwiek ucieszy, ale w Haam (Niemcy) w centrum tajlandzkim"Himalaya"nabyłem piwa : indyjskie,wietnamskie,chińskie,tajlandzkie,japońsk ie.Jeżeli chodzi o ceny to średnio 1 euro za butelkę o pojemności 0,333.krzych
Dzień bez piwa to stracony dzień.Comment
-
Krzysiu napisał(a)
A piłeś kiedyś radzieckie piwo? Po stylu wypowiedzi (systemowa, jak rozumiem, pogarda dla ortografii) sądzę, że brakuje ci sporo lat. Ja piłem i jakoś nie tęsknię.Comment
-
Wszystko jedno, czy to piwo chińskie, meksykańskie czy południowoafrykańskie, to mniej lub radziej dowolne wariacje na temat tego, co wymyślono w Pilznie, co sie teraz Pilsnerem Urquellem nazywa. Prawdziwie egzotyczne piwo to byłoby chińskie z ryżu, meksykańskie z kukurydzy czy etiopskie z prosa.Comment
-
Bardzo interesujący materiał okraszony ilustracjami w postaci etykiet na temat etiopskich piw można znaleźć na stronie www.etiopia.plComment
Comment