Właśnie jestem po degustacji tego piwa i mały szok. Gdzie podziała się ta znana szlachetna goryczka. Smak jakiś taki zwietrzały, piana opada szybko. I drugi problem gdzie produkowane jest to piwo, na etykiecie widnieje adres KP Poznan( z relacji prasowych miało być wytwarzane w Tychach), następnie warzone i rozlewane pod nadzorem piwowarów z czeskiego Pilzna( a więc poza Czechami). Natomiast kod kreskowy zaczyna się cyframi 859... a przecież dla produktów polskich powinno być 590... . O co w tym wszystkim chodzi?
Co się stało z Pilsnerem Urquell?
Collapse
X
-
Co się stało z Pilsnerem Urquell?
Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Tagi: brak
-
-
859 to właśnie Czechy. Może to jakaś podróba???Last edited by paveuek; 2003-01-11, 16:56.Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
-
-
Odp: Co się stało z Pilsneren Urquell?
Regent napisał(a)
I drugi problem gdzie produkowane jest to piwo, na etykiecie widnieje adres KP Poznan( z relacji prasowych miało być wytwarzane w Tychach), następnie warzone i rozlewane pod nadzorem piwowarów z czeskiego Pilzna( a więc poza Czechami). Natomiast kod kreskowy zaczyna się cyframi 859... a przecież dla produktów polskich powinno być 590...
Co się tyczy produkcji Pilsnera w Tychach - trochę czasu jeszcze do tego momentu upłynie."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Nie wiem czy to siła sugestii, ale faktycznie coś jest z tym Pilsnerem. Jutro spróbuję jeszcze raz, porównam jednak z lanym do butelek 0,33 na których nie zamieszczono informacji:"Warzone i rozlewane pod nadzorem piwowarów z czeskiego Pilzna". Napiszę o wrażeniach.
Comment
-
-
to że kod kreskowy jest taki a nie inny nie ma większego znaczenia.
producent Pilsnera kolegi Regenta to browar w Tychach. to że jest podany adres KP Poznań wynika tylko z tego że firma ma tam swoją siedzibę. wyobraźcie sobie że polski Pilsner nawet pojawia się w Czechach
polska wersja jest nie tylko trochę słabsza ekstraktowo ale i niestety też smakowo.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Kolega Art wprowadził mętlik w mojej głowie. Jak piwo może być produkowane w Polsce przecież kod wskazuje inny kraj, a to chyba jest wiarygodne? Art twierdzi, że to nie ma większego znaczenia to ja już nic nie rozumiem??? Chyba, że kolega Art ma coś więcej do powiedzenia na ten temat.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
wg Polskiego prawa na opakowaniu musi być oznaczony producent. jedyny adres widoczny na opakowaniu to adres KP.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Czy to znaczy, że kod nie ma żadnego znaczenia.Mniej alkoholu w piwach !!!
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Załamałem się, już nie chce mi się myśleć na ten temat. To co Czesi produkują, Polacy puszkują, w Czechach sprzedają to jakaś PARANOJA RATUNKU !!!!!!!!!!!Mniej alkoholu w piwach !!!
Comment
-
-
nie wiem jak to dokładnie jest przyznawaniem odpowiednich kodów EAN 13, możliwe że Pilsner jako produkt licencyjny posiada kod kraju, przedsiębiorstwa i produktu licencjodawcy a nie licencjobiorcy. zdecydowanie ktoś z odpowiednią wiedzą na ten temat powinien się wypowiedzieć.
ten nr Pilsnera to
8 594404 115115
z czego:
8 59 to kod kraju
4404 to przedsiębiorstwo
11511 to produkt
5 to cyfra kontrolna.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Wraca temat piw licencyjnych, które nigdy nie bedą takie same jak oryginał, chociażby ze względu na WODĘ. A tu nawet są inne parametry, to już w ogóle jakiś bezsens
Comment
-
Comment