Koniec z EB i Leżajskiem?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Żywiec
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.12
    • 1571

    #31
    Originally posted by pjenknik
    Z tego co ja słyszałem to w Elblągu będzie produkowany Heweliusz i Żywiec.
    Z tego co wiem Heweliusz jest produkowany w Elblągu od chwili zamnknięcia browaru gdańskiego. Jeśli chodzi o potencjalne warzenie Żywca w Elblągu to radził bym w to nie wierzyć!!!

    Comment

    • yendras
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.12
      • 2052

      #32
      Originally posted by Żywiec

      Jeśli chodzi o potencjalne warzenie Żywca w Elblągu to radził bym w to nie wierzyć!!!
      Jak nie Żywiec to Warka - w sumie to bez znaczenia ...

      Comment

      • pjenknik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 3388

        #33
        Pytałem u "źródła" moich wiadomości, i stwierdził, że jak nie warzenie to rozlew z cystern. Transport cysterną jest dużo tańszy
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Comment

        • booliczek
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2001.12
          • 39

          #34
          Heineken, który jest właścicielem Warki i EB zamierza ładować wszystko w Żywca a innymi browarami interesuje się mniej.
          TYLKO HEINEKEN

          Comment

          • Żywiec
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.12
            • 1571

            #35
            Heineken

            Originally posted by booliczek
            Heineken, który jest właścicielem Warki i EB zamierza ładować wszystko w Żywca a innymi browarami interesuje się mniej.
            Tak wcale nie jest. Nakłady na promocję Warki są np. bardzo duże a w przypaku EB..? Czy jest sens ładować kasę w coś co się nie sprzedaje?

            Comment

            • albeertos
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.10
              • 2313

              #36
              W takim razie dlaczego Żywiec nie stworzy nowej marki, tylko próbuje ją zastapić już promowanymi? To zubaża rynke piwny i standaryzuje piwo w Polsce. W krókim okresie czasu to może da efekt, ale według mnie w dłuższym okresie konsumenci mając do wyboru 3-4 marki odwrócą się i będą szukać nowych lub po prostu innych.
              (_)>
              Nigdy się nie poddawaj!!!
              Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
              Lech jest tam gdzie jego wiara
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

              Comment

              • Kudłaty
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.09
                • 1972

                #37
                Ostatnio było "odświeżanie" marki EB, ale widocznie dalej zamało kasiory jest dla Żywca. Wszystkie dresy wolą Żywca niż EB.

                Comment

                • Petrax
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2001.12
                  • 662

                  #38
                  Dresy gustują raczej w produktach KP choć może to tylko patriotyzm lokalny
                  In cervisia veritas
                  http://www.ptxc.de.vu
                  Пиво - вот мое экотопливо

                  Comment

                  • pjenknik
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.08
                    • 3388

                    #39
                    Dresy gustuja też w Coronie i Millerze, Coolerze i Redsie, oprócz tego ostatnio piją "Tekile" z sola i cytrynką.
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                    Comment

                    • slavoy
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛
                      • 2001.10
                      • 5055

                      #40
                      albeertos napisal/a
                      W takim razie dlaczego Żywiec nie stworzy nowej marki, tylko próbuje ją zastapić już promowanymi? To zubaża rynke piwny i standaryzuje piwo w Polsce. (.
                      Tymbardziej że i tak najczęściej piwo tej samej marki produkowane w różnych browarach smakuje całkowicie inaczej. Czy nie lepiej nadać nową nazwę dla nowego piwa, wypromować je i w ten sposób zwiększyć asortyment firmy?
                      -----------
                      Co do samego EB, to brakuje mi już i tak dawna nie warzonego RED-a. To było fajne piwko.
                      Dick Laurent is dead.

                      Comment

                      • Żywiec
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.12
                        • 1571

                        #41
                        Originally posted by slavoy

                        Tymbardziej że i tak najczęściej piwo tej samej marki produkowane w różnych browarach smakuje całkowicie inaczej. Czy nie lepiej nadać nową nazwę dla nowego piwa, wypromować je i w ten sposób zwiększyć asortyment firmy?
                        -----------
                        Co do samego EB, to brakuje mi już i tak dawna nie warzonego RED-a. To było fajne piwko.
                        Red był faktycznie ciekawym i smacznym piwem..

                        Comment

                        • Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

                          #42
                          albeertos napisal/a
                          W takim razie dlaczego Żywiec nie stworzy nowej marki, tylko próbuje ją zastapić już promowanymi?
                          Dlatego, że to jest mniej kosztowne, bo wizerunek marki już funkcjonuje.

                          Ludzie, to żadna magia, tylko szmal!!! Tak ciężko to zrozumieć???
                          Firmę kupuje się po to, zeby zarabiać szmal. Dużo szmalu. A nie po to, żeby utrzymywać jakieś bzdurne marki.
                          Proste jak budowa cepa.

                          Comment

                          • pieczarek
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2001.06
                            • 5011

                            #43
                            Krzysiu, z pieniążkami masz rację. Jak zwykle.
                            Nie po to ktoś wydaje forsę, żeby uprawiać filantropię. Kredyty są nie dla tych, którzy potrzebują pieniędzy. Są dla tych, którzy pieniądze mają i chcą mieć jeszcze więcej.

                            Tylko końcowe porównanie prostoty dowolnej rzeczy z budową cepa jest mocno niefortunne. Oceniam, że 99% forumowiczów nie potrafiłoby wymienić elementów składowych cepa. Większość nie wie też, że cep służył nie tylko do młócenia zboża.

                            Comment

                            • slavoy
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛
                              • 2001.10
                              • 5055

                              #44
                              Krzusiu, ja wszystko rozumiem, inni napewno też - kasa się liczy.
                              My tu po prostu wyrażamy opinię - naszą własną, osobistą. Przynajmniej wiadomo że kdoś się sprzeciwia tym wszystkim unifikacjom, a jeśli chodzi o piwo, to w szczególności.
                              A czy Ty byś nie chciał żeby nie ginęły kolejne marki z naszego rynku?
                              Z tym cepem to rzeczywiście złe porównanie. Ja bym to porównał do konstrukcji gwoździa
                              Dick Laurent is dead.

                              Comment

                              • adam16
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2001.02
                                • 9865

                                #45
                                Tak już jest że ten świat kręci się koło kasy. Szkoda, że tak musi być.
                                Ale... w krajach gdzie takie działania (likwidacje marek i browarów) miały miejsce wcześniej - czyli na zachodzie - klienci, a przedewszystkim zapalańcy, zaczęli sami robić piwo. Stąd dzikie mnóstwo małych browarów restauracyjnych. Może wyniknie jeszcze coś dobrego?
                                Żebym nie został źle zrozumiany - żal mi tego co już zginęło, albo zaraz zniknie z naszej browarnianej przestrzeni.


                                PS.
                                Chyba jestem dresiarzem po piję i lubię Żywca i Tychy.
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                                Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X