Jak to promują nowe marki? Chodzi mi o Austriaków? Jak macie możliwość to kupcie sobie portera z Piasta, to już chyba ostatnia warka, zostanie tylko Full, Książ i Mocne/Magnum, to ma być rozwijanie lokalnych marek?
Koniec z EB i Leżajskiem?
Collapse
X
-
-
pjenknik napisal/a
Jak to promują nowe marki? Chodzi mi o Austriaków? Jak macie możliwość to kupcie sobie portera z Piasta, to już chyba ostatnia warka, zostanie tylko Full, Książ i Mocne/Magnum, to ma być rozwijanie lokalnych marek?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Originally posted by ptc
Oczywiscie jestem przeciwko
ale uwazam tez ze kiepskie marki powinny ginac.
[...]
A "gdanskie piwa" z Elblaga (i inne tego typu wynalazki) nigdy sie udadza z powodu "innej" wody -- podstawowego surowca przy produkcji piwa.
A co do "gdańskich" piw z ELbląga to masz absolutną rację - tylko problem jest w tym, że te piwa miały być w dalszym ciągu produkowane w Gdańsku. Grupa Żywiec zobowiązała się zresztą w umowie kupna do inwestycji w tym browarze. Skończyło się zamknięciem zakładu.
Albeertos - zgadza się. SAB to taki sam piwny chwast. Co dalej będzie robił Carlsberg - zobaczymy. Na razie byli dość pasywni. Heinekenizacja to takie moje hasło wywoławcze, które niestety nie odnosi się u nas tylko do Grupy Żywiec, a jest o tyle "pasowne", że heineken to taki piwny bigmac dostępny pod każdą szerokością geograficzną.
Comment
-
-
Originally posted by albeertos
A Austriacy żadnej na razie nie wycofali.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Originally posted by yendras
Co dalej będzie robił Carlsberg - zobaczymy. Na razie byli dość pasywni.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisal/a
no nie byłbym tego pewien. w Warszawskich zostały już tylko 3 "marki" a było ich więcej.
Ale i tak są w likwidacji piw najbardziej pasywni(_)>
Comment
-
-
Krzysiu napisal/a
Wiem, że tak ma być - EB do odstrzału (próby reaktywowania marki nie powiodły się). Co do Leżajska planów nie znam, ale niedawno mówiło sie o zamknięciu browaru w Cieszynie (zniknęłoby, lub już zniknęło, Brackie).
EB mimo, że teraz tak na nie psioczę (fuj, nie dobre) będe wspominał z łezką w oku, bo ratowało mi życie na żołnierskim zesłaniu na Mazurach. Parę lat wstecz było po prostu dobre.
Co do likwidacji marek i zamykania browarów, toż to zbrodnia na żywym organizmie piwosza. Sztuką jest poprawić to co złe, niedobre (tego nauczyli się w browarze Romus). Zamknąc i zlikwidować jest łatwo.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
A Piasta premium beczkowego też nie będzie
Właśnie się tego obawiałem ,że jak Carlberg przejmie browar to będzie powoli wycofywał piwa, żeby nie robić sobie konkurencji.
Powiem nawet, że pieprze Hainekena i Carlsberga
Przepraszam za określenie jeżeli kogoś uraziłem, ale myśle że nikogo.
Comment
-
-
potraktuję to jako wypadek przy pracy. naśladowców nie będę traktował pobłażliwie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
No więc nie naśladuję. Powiem tylko , że chrzanię Carlsberga,Heinekena a lubię "wynalazki" NIEZALEŻNYCH.
I jak tylko pojawia się coś nowego na wyspie to kupuję.
Ostatnio wspierałem Krajana ale się z dostępnością zrobiło krucho...Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
Kudłaty napisal/a
A Piasta premium beczkowego też nie będzie
(_)>
Comment
-
-
Browar w Cieszynie
Originally posted by Krzysiu
Wiem, że tak ma być - EB do odstrzału (próby reaktywowania marki nie powiodły się). Co do Leżajska planów nie znam, ale niedawno mówiło sie o zamknięciu browaru w Cieszynie (zniknęłoby, lub już zniknęło, Brackie).
Comment
-
Comment