A ja walczę z wielkimi koncernami bronią ekonomiczną i piję Łomżę i Kmicica
Koniec z EB i Leżajskiem?
Collapse
X
-
-
adam16 napisal/a
Ale... w krajach gdzie takie działania (likwidacje marek i browarów) miały miejsce wcześniej - czyli na zachodzie - klienci, a przedewszystkim zapalańcy, zaczęli sami robić piwo. Stąd dzikie mnóstwo małych browarów restauracyjnych. Może wyniknie jeszcze coś dobrego?
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Heineken próbował coś zrobić dla EB, chciał go odświerzyć ale mu się nie udało. Nawet do reklamy sciągnął aktora, który grał główną rolę w Leonie Zawodowcu, już nie pamiętam jak on się nazywal, ale Heineken włożył w reklamy EB mnóstwo kasy.TYLKO HEINEKEN
Comment
-
-
Hej! Faktycznie! Całkiem o tym zapomniałem, dzięki Booliczek za odświeżenie pamięci. Pamiętam że jak zobaczyłem reklamę EB z Jean'em Reno, to mnie mocno wgięło w fotel. Reklama była, to fakt i po części trzeba zwrócić honor Heinekenowi. Po części...Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Tak idąc za ciosem, przypomniało mi się jeszcze jedno. Mianowicie duże konstrukcje z puszek pilsa i mocnego, układające się w napis EB, ponad półkami z piwem w niektórych hipermarketach. To też musiało kosztować.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
slavoy napisal/a
...My tu po prostu wyrażamy opinię - naszą własną, osobistą. Przynajmniej wiadomo że kdoś się sprzeciwia tym wszystkim unifikacjom, a jeśli chodzi o piwo, to w szczególności.
A czy Ty byś nie chciał żeby nie ginęły kolejne marki z naszego rynku?
Ja osobiście przeżyłem już likwidację wielu marek, znacznie ciekawszych, niż EB, że to wydarzenie traktuję z chłodnym dystansem.
Kilka lat temu zamknięto mi moje ulubione browary - Sobótkę, Boguszów, Ziębice, Radków. To jest strata !!! EB to tylko wyrób piwopodobny i jego brak na rynku nie spowoduje u załamania psychicznego.
A to,czy chciałbym, żeby marki ginęły, czy nie, nie ma nic do rzeczy. To święte prawo właściciela robić ze swym majątkiem, co chce.
Comment
-
-
Tez mi smutno jak zamykają jakiś browar, chociaż ostatnio jak zamkneli Niemodlin to specjalnei nie żałowałem może dlatego, że nie robili nic ciekawego.
Comment
-
-
Originally posted by pjenknik
Tez mi smutno jak zamykają jakiś browar, chociaż ostatnio jak zamkneli Niemodlin to specjalnei nie żałowałem może dlatego, że nie robili nic ciekawego.
Comment
-
-
Kolega niedoczytał, zamieściłem informację z "Wyborczej" ze stycznia 2002 lub grudnia 2001, że browar zakończył działalność, ze względu na ochronę środowiska i kary związane ze ściekami.
Comment
-
-
Dzięki za info! Szkoda kolejnego browaru Pamiętam smak piwa "Opolskiego" z tego browaru. Pijałem je nad Jeziorem Turawskim, końcem lat 80-tych! W tamtych dzikich, piwnych czasach nie smakowało najgorzej. Było zresztą jedynym dostępnym w tamtych terenach
Comment
-
-
Originally posted by Krzysiu
Kilka lat temu zamknięto mi moje ulubione browary - Sobótkę, Boguszów, Ziębice, Radków. To jest strata !!! EB to tylko wyrób piwopodobny i jego brak na rynku nie spowoduje u załamania psychicznego.
A to,czy chciałbym, żeby marki ginęły, czy nie, nie ma nic do rzeczy. To święte prawo właściciela robić ze swym majątkiem, co chce.
Nikną nam z rynku piwa, na których się wychowywaliśmy, o których czasem nawet śpiewało się piosenki. W Bieszczadach kiedyś można było zdobyć tylko Leżajsk i nie wyobrażam sobie, że teraz mam w Ustrzykach Górnych pić warkę. I nie ma co waloryzować, że Sobótka to była strata, a Elbląg nie. Każdy ma inne sentymenty i wspomnienia, również te czysto smakowe. De gustibus non disputandum est.
A "bezpłodne użalanie się" na forum pewnie, że jest bezpłodne, bo nie wpłynie na żadne decyzje podjęte w imię prawa właściciela do decydowania o swoich produktach - zresztą nikt nawet tego nie oczekuje. Ale niektórzy z nas przy tej okazji chcą wyrazić swoją opinię na ten temat, podzielić się wspomnieniami o jakimś tam piwie, wyrazić żal, że coś nam znika i że polski krajobraz piwny pustynnieje albo też stwierdzić, że ma się to absolutnie gdzieś - po to chyba właśnie jest forum.
Comment
-
-
Tak, to że ktoś tam (nie pamiętam kto - jestem po kilku, Taliowie?) zniszczył jakieś starożytne posągi, to też było jego prawo, bo były na terytorium JEGO pańswa. I tyle.
Krzysiu, otrząśnij się trochę. Jasne, że jeśli chcę zamknąć MOJĄ firmę, to mam do tego święte prawo i nikt mi tego nie zabroni. Tu my się użalamy, że coś ginie (niekoniecznie konkretnie EB) i to jest NASZE zdanie, wstawiane na forum, na które mamy dostęp. Do tego ono służy - do wystawiania własnej opinii.
Zresztą można się doszukiwać w tym głębszego sensu - chociażby nieudolości polskiej polityki gospodarczej. Wszysko jest wykupywane przez zachód (mają do tego PRAWO, przecież im bezgranicznie na to pozwlamy). A jak już zostną wykupione, czy to browary, czy szklarnie z pomidorami, są traktowane według interesu "najeźdźcy". Nie ważna jest tadycja, nie ważny smak. Dobra reklama, a i g... w puszce się opchnie, a potem kasę wyśle do HQ.
To narazie tyle, bo mnie klawiatura boli, a impulsy lecą.Dick Laurent is dead.
Comment
-
Comment