Perła Lublin

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

w okoliach maja, w Łodzi (Politechnika), organizowany bywa taki konkurs (Festiwal Piw Polskich)
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Gollum
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.09
      • 307

Są Targi Hetmańskie w Zamościu, z konkursem piwa, ale terminu, niestety, nie pamiętam. Sa też konkursy w Przemyślu i Krośnie. Ale to nic stałego; Pojawiają się takie imprezy na rok, góra trzy, nie ma zainteresowania, to się je kasuje.

Comment

• martyn
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.12
        • 33

jakbyście wiedzieli o jakichś jeszcze, albo o miejscach w których można znaleźć informacje o takowych, to byłobuy super. A moze wiecie coś o imprezach "eksperckich" takich jak Jesienne Spotkanie Browarników w Szczyrku pod koniec Sierpnia (perła tam zdobyłą jakieś nagrody)?

Comment

• martyn
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.12
          • 33

Wow, ta ekscytacja moim [problemem mnie rozwala. Powala na kolana i powoduje utratę wiary w ludzką bezinteresowność i chęć pomocy bliźniemu. Ale w sumie co tam się czepiać, przecież mój problem jest tylko moim problemem

Comment

• And69
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.06
            • 1487

martyn napisał(a)
            Wow, ta ekscytacja moim [problemem mnie rozwala. Powala na kolana i powoduje utratę wiary w ludzką bezinteresowność i chęć pomocy bliźniemu. Ale w sumie co tam się czepiać, przecież mój problem jest tylko moim problemem
            Człowieku i ty się dziwisz że nikt ci nie chce pomóc , witasz na forum raz na jakiś długi okres czasu i od razu z pretensjami . Może sam byś ruszył d... i przejechał się po browarach i popytał . Są takie działy króre nazywają się działem marketingu i one udzielają informacji . Jeśli nie one możesz się spotkać ze starymi pracownikami którzy przepracowali po ileś tam lat w danym zakładzie i znają go od podszewki . Istnieje coś takiego jak PW możesz się nim porozumieć z kolekcjonerami z Lublina i okolic . Inaczej się rozmawia prywatnie a inaczej na ogólnym forum . Ale nie ty wolisz od razu się żalić i dziwisz się że nikt ci nic nie oferuje . Zastanów się nad swoim postępowaniem . Jakbyś poczytał to forum zrozumiałbyś że większość ludzi na tym forum nie lubi tego typu impertynencji , a zapewniam ci że ludzie tu zgromadzeni naprawdę są bezinteresowni . Tak więc rusz trochę głową i pomyśl zanim napiszesz coś , myślenie naprawdę nie boli .

Comment

• Gollum
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.09
              • 307

Ja się za eksperta od Perły nie uważam, ale sądzę, że będzie nim nasz forymowicz sklep-piwowar. Prowadząc piwny biznes, ma kontakty i informacje. A do tego ma rewelacyjnego Lwówka i Gambrinusa, tudzież parę innych interesujących gatunków. Namiary sa na forum w dziale "piwo-gdzie". Zajrzyj tam, zaopatrz się, pogadaj, a na pewno wyjdziesz nie tylko z pełną torbą, ale i głową.

Comment

• ppns
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.10
                • 1737

Hej Martyn !

W nieco podobnej sytuacji był DANOC , który też szukał kontaktów
                z branżą piwną. Kliknij na link , a wiele się dowiesz.
                Zagadnienie dość zbliżone do Twojego. Więcej aktywności.

piwoppns@wp.pl

Comment

• Gollum
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.09
                  • 307

To, co napiszę, to plotka, ale może się okazać prawdą, jesli spytasz kogoś z branży. Otóż usłyszałem w sklepie, że Goolman to wypadek przy pracy. Miało to być piwo z kategorii fabrycznej, czyli tanie i mocno przeciętne. Nie spodziewano się, że się to przyjmie, zważywszy na bardzo mocną pozycję sprzeadwanej w zbliżonej cenie Perły. Tymczasem Goolman się przyjął. Mało tego, przyjął się też poza Lubelszczyzzną, gdzie Perła nie może się przebić. Ciekawe jednak, że na Lubelszczyźnie Goolmana w butelce raczej nie uświadczysz. Jest tylko w puszkach. Butelkowy idzie wyłącznie na "eksport".

Comment

• martyn
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.12
                    • 33

And69-rzeczywiście troskzę przeadziłem, znaczy się kilka wypitych piw i brak reakcji na moje prosby zaowocowały tym niezbyt zgrabnym postem. Chodzi o to, że nie każdy jest wieloletnim uczestnikiem forum i nie każdy wie dokładnie jak sie tym poslugiwać. Po drugie-działy marketingu to moga conajwyżej dać mi widokówkę, a nie zawracać sobie głowę moją osobą. Takie tam lewatorstwo. A impertynetem nie jestem, chyba że coś Ci się ze znaczeniem tego słowa pomyliło

Comment

• martyn
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.12
                      • 33

Reszcie formuowiczów serdeczne dzięki, będę - mając w pamięci Wasze - rady szukał

Comment

• martyn
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.12
                        • 33

A czy ktos może widział i miał okazję degustować wymienionego wyżej Goolmana w wersji butelkowej? Ciekaw jestem jakie wywiera wrażenie w porównaniu do puszkowej wersji?

Comment

• And69
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.06
                          • 1487

O goolmanie możesz poczytać sobie tutaj

Comment

• Gollum
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.09
                            • 307

martyn napisał(a)
                            A czy ktos może widział i miał okazję degustować wymienionego wyżej Goolmana w wersji butelkowej? Ciekaw jestem jakie wywiera wrażenie w porównaniu do puszkowej wersji?
                            Ja dopadłem Goolmana, kiedy na lubelskim rynku jeszcze zupełnie nie był znany, w Jaśliskach, zapadłej osadzie w Beskidzie Niskim. W sklepie, oprócz zestawu obowiązkowego (Żywiec, Okocim, Lech), był tylko znany mi Leżajsk i jakiś dziwny twór, Goolman. W butelce oczywiście. Sądziłem, że będzie to wytwór któregoś z lokalnych browarów. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że to Browary Lubelskie Perła. Było toto całkiem przyzwoite. Potem Goolmana butelkowego już nie miałem okazji pić. Ale wersja puszkowa także jest całkowicie poprawna.

Comment

• martyn
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.12
                              • 33

Przyznam się, że gdy ze względów finansowych zamiast Perełki musze kupić coś tańszego to z niepokojem reaguje na to że w sklepie nie ma Goolmana. Ten całkiem przypadkowy twór Browarów Lubelskich jest całkiem niezły

Comment

• Gollum
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.09
                                • 307

Mam! Wiem, dlaczego na lubelszczyźnie nie uświadczy Goolmana w butelce! Bo wtedy by zniszczył Perłę, bo byłby od niej tańszy. A ludek lubelski jest nie tylko biedny, wiec liczy każdy grosz, ale także nieobyty z dobrym piwem, więc mu wszystko jedno co pije.

Comment

Przetwarzanie...
                                X