Perła Lublin

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • behemoth
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.12
    • 248

Gollum napisał(a)
    ...A ludek lubelski jest.. nieobyty z dobrym piwem, więc mu wszystko jedno co pije.
    Ja Ci dam: wszystko jedno!!!

A tak poważnie: "ludek lubelski", o którym piszesz to przede wszystkim studenci. To właśnie oni stanowią największą rzeszę klientów barów. I niestety, muszę przyznać, że piją co popadnie, byle tanio (jak to studenci). Właściciele barów też nie starają się w żaden sposób urozmaicać swojego asortymentu. Napić się piwa z beczki innego niż: Żywiec, Okocim itd. coraz trudniej. Na szczęście jest jescze Perła. Kupić w zwykłym sklepie spożywczym piwo z małego browaru- to praktycznie science fiction.

Comment

• And69
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.06
      • 1487

behemoth napisał(a)

Kupić w zwykłym sklepie spożywczym piwo z małego browaru- to praktycznie science fiction.
      Ale niestety tak jest praktycznie wszędzie , w Warszawie i okolicach jest kilka browarów ale nie licząc BW to jedynie Jabłonowo ma jaką taką dystrybucję . Reszta dno .

Comment

• martyn
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.12
        • 33

Na prawdę uważacie, że Goolman może "skanibalizować" Perłę? Wydaje mi się, że to 2 różne kategorie, przy czym konkurentami Goolmna są raczej piwa z supermarketów, czyli nie ma obawy o los Perły. A może jestem w błędzie?
        Co do jabłonowa - to przynam, że mają świetne poysły. Wypróbowują wszelkie nowinki i wydaje mi się że skutecznie opanują segment najtańszego piwa (choćby obniżka kosztów, poprzez piwo w butelce plastikowej).

Comment

• robox
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.11
          • 8188

Masz rację And69. Będąc w Warszawie chciałem kupić Okuniewa lub Konstancina. A tu klops, nigdzie nie uświadczysz, a co najlepsze, to w kilku sklepach sprzedawcy nie wiedzieli, że takie browary istnieją.

Comment

• sklep-piwowar
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 559

robox napisał(a)
            Masz rację And69. Będąc w Warszawie chciałem kupić Okuniewa lub Konstancina. A tu klops, nigdzie nie uświadczysz, a co najlepsze, to w kilku sklepach sprzedawcy nie wiedzieli, że takie browary istnieją.
            Jeszcze niedawno bo w lecie 2002 jedna hurtownia w Lublinie posiadała w swojej ofercie piwa z Okuniewa ,ale szybko zrezygnowali z tych piw zapewne z powodu małej sprzedaży .Tak dzieje się często z piwem dobrym (wielu klientów już kupowało tylko te piwa) ale brak reklamy i promocji powoduje małą sprzedaż i wycofanie z oferty hurtowni

Comment

• martyn
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.12
              • 33

To jest taktyka wielkich browarów. Wykupują mniejsze by przejac ich rynek, a likwiduja lokalna produkcje. Szkoda, bo kupe fajnych piw upada

Comment

• Cooper
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

Jeśli chodzi o fenomen Goolmana to odpowiedź jest wg mnie prosta - CENA ( w domyśle "niska"). Nie ukrywajmy że jest to najlepsza w naszych realiach reklama piwa. Np u mnie w sklepie kosztuje bodajże około zeta sześćdziesiąt-siedemdziesiąt , a rodzime Królewskie ponad 2 zeta ( to ile musi kosztować w Lublinie ???? 50 czy 60 groszy ? )
                Faktycznie - w W-ce jest tylko butla , co jest nietypowe bo inne "egzotyczne" jak na W-wę browary np. Połczyn Zdrój są tylko w aluminium. Widziałem też Goolmany w miasteczkach na wschód od W-wy np w Mińsku Maz. , więc zaopatrują chyba spory region.
                Na koniec druga kwestia - o ile pamiętam już dawno temu wysłałem Ci Martyn skaniory przedwojennych wafli z Lublina. Niestety etykiet nie mam ale chyba bez problemu zdobędziesz je od kilku znanych kolekcjonerów z Lublina (ale pewnie już je masz). Ponadto zawsze możesz wpaść np na giełdkę do Białej Podlaskiej (ponoć sponsor - Perła) , gdzie w realu przy kuflu na pewno zdobędziesz więcej materiałów i kontaktów niż w rzeczywistości wirtualnej.
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• And69
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 1487

Cooper napisał(a)

Faktycznie - w W-ce jest tylko butla , co jest nietypowe bo inne "egzotyczne" jak na W-wę browary np. Połczyn Zdrój są tylko w aluminium.
                  Nie mogę się z tym zgodzić bo i jeden i drugi rodzaj piwa na rynku warszawskim jest dostępny w butli i w alu .

Comment

• martyn
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.12
                    • 33

Sprawdziłem - Goolman w okolicy Lublina kosztuje 1.88 PLN. A ciekawszą ceną jest 1.30 PLN za Fasberga - takiego śmiecia coto koło piwa nawet nie leżał - sprzdeawanego przez discount Biedronka. To jest dopiero dno.

Comment

• Simon
                      † 1964-2008 Piwosz w Raju
                      • 2001.02
                      • 993

Fasberg jest produkowany jest przez Browar Belgia w Kielcach( coby nie mylić z Perłą ! )
                      W Biedronce jeszcze jedno piwko dolnej półki - VIP produkowany na zlecenie... Carlsberga.
                      Simon

Comment

• martyn
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.12
                        • 33

Tylko czy Fasberg i VIP to jeszcze piwo czy już może stadium pośrednie między prytką(tanim winem) a piwem

Comment

• martyn
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.12
                          • 33

Wkradła się pomyłka - Fasberg kosztuje 1.60 PLN, czyli Goolman to jego bezpośredni konkurent

Comment

• sklep-piwowar
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.10
                            • 559

Widziałem w Lublinie w Championie Goolmana w butelce takiej jak perła po 1,55

Comment

• martyn
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.12
                              • 33

W takim razie Perła miała wręcz genialny pomysł z wprowadzeniem Goolmana. Jest 10 razy lepszy i nawet zcasem troszkę tańszy

Comment

• ppns
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.10
                                • 1737

martyn napisał(a)
                                Sprawdziłem - Goolman w okolicy Lublina kosztuje 1.88 PLN. [..]
                                Widełki cenowe to zupełna paranoja. Na drugim końcu Polski - Zielona Góra , w Auchan Goolman 1.62zł , Perła 2.05zł. (Obie ceny butelkowe).
                                Jak uwzględniono w cenie piwa koszty transportu ?!?!
                                Co dziwne , butelki sprzedawane sa bez kaucji (jako jednorazowe) , mimo że widziałem w Lublinie , że są to butelki wielokrotnego użytku.
                                piwoppns@wp.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X