cała produkcja Czarnkowa (Noteckie, Noteckie Mocne) to piwo niepasteryzowane, beczki i butelki.
Beczkowe piwo niepasteryzowane ?
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
ART napisał(a)
cała produkcja Czarnkowa (Noteckie, Noteckie Mocne) to piwo niepasteryzowane, beczki i butelki.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Czarnków z taką małą produkcją zleca rozlew (a raczej jego część) firmom zewnętrzym?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
zajrzyj do galeri etykietGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
według moich informacji browar w Czarnkowie w 2002 roku nie pasteryzował swojego piwa - posiadasz etykiety z ubiegłego roku, które by na to wskazywały?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
przejrzałem wszystko, pasteryzację piwa najpóźniej mogli zakończyć w 2000 rokuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
becik napisał(a)
to ja się źle wyraziłem myśląc o warzeniu piwa niepasteryzowanego już jako końcowym produkcie czyli takim jaki jest w sklepach - mea culpa, ale trochę odbiegam od tematu, właśnie, czy obecnie Czarnków bądź Ciechanów oferują swoje produkty z kija? kilka lat temu był beczkowy Czarnków (jako nieutrwalony-inf. z etykiety- czyli niepasteryzowany), a teraz?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Odp: Odp: niepasteryzowane
ppns napisał(a)
Piwka Lwóweckie ogólnie mi smakują , ale sam nie wiem....Comment
-
Oj nie tylko. Napij się Ediego, Bartka, Czarnkowa, Ciechanowa, niektórych Amberów, CK, Somy, Koźlaka z Juranda, Suwałki (beczkowe), Goch, Janów Lubelski, porter łódzki czy warszawski. Może nie jest tego tak dużo ale trochę.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
zythum napisał(a)
Oj nie tylko. Napij się ..... Goch,.....Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
zythum napisał(a)
Oj nie tylko. Napij się Ediego, Bartka, Czarnkowa, Ciechanowa, niektórych Amberów, CK, Somy, Koźlaka z Juranda, Suwałki (beczkowe), Goch, Janów Lubelski, porter łódzki czy warszawski. Może nie jest tego tak dużo ale trochę.Comment
-
zythum napisał(a)
Każdy o zdrowym smaku kto raz pił świeże piwo niepasteryzowane już nigdy z przyjemnością nie sięgnie po piwo pasteryzowane (...)Comment
Comment