Prywatny browar w Radomiu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

    #91
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzi
    ... Sprzęt mają dobrej klasy, i oby piwowar sobie z nim poradził szybko...
    Oby

    Comment

    • docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

      #92
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzi
      Sprzęt mają dobrej klasy, i oby piwowar sobie z nim poradził szybko, bo knajpka taka w Radomiu jest potrzebna.
      A wiadomo coś w tym temacie? Otwarcie miało nastąpić w styczniu z tego co się orientuję...
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

      Comment

      • MarcinKa
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2005.02
        • 2736

        #93
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
        Niestety "Dionizos" nie oferował swojego piwa tego dnia kiedy odbywała się ostatnia giełda w Radomiu.
        Wiedząc, że piwo rozchodzi się w jeden dzień trzeba by się po prostu umówić i odebrać je w Dionizosie, no chyba żeby właściciel był na giełdzie i przy okazji je przyniósł. Wszystko jest do uzgodnienia.
        To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

        Comment

        • acztery
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2007.10
          • 21

          #94
          seta napisał:
          Chciałem tylko uświadomić Acztery, że Twój domowy browar nie stanowi konkurencji dla browaru restauracyjnego (podobnie jak ów dla Grupy Żywiec powiedzmy).
          mnie nie trzeba uświadamiać co dla czego jest konkurencją. Ja poprostu nie mogę się zgodzić z tym, że ktoś napisał że ten restauracyjny będzie pierwszym browarem w radomiu bez względu na jego wielkość. Niestety restauracyjny narazie jest typu wszyscy słyszeli nikt nie widział. Do tego zwróć uwagę, że nigdzie nie pisałem, że browary mają ze sobą konkurować w ilości piwa czy ilości osób, które je piły tylko w samym "smaku" piwa. A imo jak już wspomniałem konkuręcję ma olbrzymią. Wspomnienie w tym miejscu o żywcu jest troszkę nietrafione, ale to już temat myślę na nowy oddzielny temat.

          Comment

          • darko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.06
            • 2078

            #95
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika acztery Wyświetlenie odpowiedzi
            Niestety restauracyjny narazie jest typu wszyscy słyszeli nikt nie widział.
            Jak to nie. Ja widziałem
            Otwarcie tuż tuż...

            Comment

            • acztery
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2007.10
              • 21

              #96
              Przechodzę bardzo często i za każdym razem szukam jakiegoś szyldu, wskazówki, że to tu. I niestety za każdym razem nic

              Comment

              • darko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.06
                • 2078

                #97
                Narazie nic nie ma, bo lokal nie jest jeszcze otwarty.
                Przez małe okienko można zobaczyć kawałek warzelni

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23926

                  #98
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzi
                  fajnie poczytać takie posty, szkoda, że w sklepie nikt nie chce rozmawiać ze mną w ten sposób, piwo mamy co 15 dni jest to dodatek do tego co oferujemy w sklepie. O jakości piwa mogą jedynie mówić Ci co pili, ale bez reklamy cały zbiornik "wychodzi" w jeden dzień...i tak od 11 lat. Nie jest tak źle. O browarze restauracyjnym wiem także wiele - sporo mojej pracy jest w nim, niestety ostatni raz widziałem go w kwietniu 2007 roku (w Radomiu). odnośnie technologii w Zamkowym: faktycznie wszystko jest oziębiane lodem, niestety w lato jest to ciężka praca, ale warto - tak robione było najsłynniejsze radomskie piwo EL, które także mamy. Browar miał być mały - chodziło o pokazanie całej produkcji na końcu zwiedzania małego muzeum. Obecnie całość jest modernizowana, ale wielkość produkcji pozostanie taka sama. nasi klienci nie robią z tego wielkiej afery i zawsze są informowani o dacie wydawania piwa. a jeśli ktoś ma problem ile piwa jest warzone dziennie, czy bowar jest taki czy siaki,trudno, ważne, że jest. Miał być doswiadczalnym dla restauracyjnego, wyszło inaczej. na teraz Dionizos to jedyny sklep, który ma włsny browar. A w Stow. Regionalnych Browarów Polskich jesteśmy od 2002 roku.
                  Dziękuję że mimo postów niezbyt przychylnych, zabierasz głos poniekąd w SWEJ sprawie. Napisz może kiedy można Ciebie spotkać za kontuarem w Dionizosie, to może będzie prościej zawrzeć znajomość i podpytać o kwestie warzelnicze.
                  Last edited by ART; 2008-02-05, 00:28. Powód: cholera, jak odpowiadałem na post #79 nie było tylu odpowiedzi :D
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • browarradom
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2005.09
                    • 13

                    #99
                    Przestałem zabierać głos, gdyż ze żle sformuowanego zdania, powstało wiele interpretacji nie mających odniesienia w rzeczywistości. Mam dość prostowania wypowiedzi. Robię to co lubię a satysfakcję czerpię z pochlebnych opini na temat mojego piwa. Swoją drogą , przykro jest czytać wypowiedzi ludzi, którzy nie znając ani browaru, ani mnie wygłaszają takie opinie. W odpowiedzi na twój post, najczęściej można mnie spotkać w Dionizosie od 8 do 12.

                    Comment

                    • ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23926

                      część dyskusji dot. rozdawnictwa piwa w ramach "użytku własnego" kontra ustawa akcyzowa - została wydzielona do nowego tematu:

                      Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe


                      NINIEJSZY WĄTEK DOTYCZY NIEKOMERCYJNEGO BROWARU "domowego" - funkcjonującego przy sklepie Dionizos w Radomiu. WĄTEK NIE DOTYCZY NATOMIAST BROWARU RESTAURACYJNEGO, powstającego w tym samym mieście (nie miejscu). Bardzo proszę trzymać się tematu.
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                      Comment

                      • Seta
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 6964

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                        NINIEJSZY WĄTEK DOTYCZY NIEKOMERCYJNEGO BROWARU "domowego" - funkcjonującego przy sklepie Dionizos w Radomiu. WĄTEK NIE DOTYCZY NATOMIAST BROWARU RESTAURACYJNEGO, powstającego w tym samym mieście (nie miejscu). Bardzo proszę trzymać się tematu.
                        No to ja się całkiem pogubiłem - myślałem, że jest na odwrót.
                        Mam nieodparte wrażenie, że coś tu się poplątało z tymi wątkami. Coś mi tu brakuje mędzy postem #41 i #42, a poza tym posty #1-#41 zostały tu chyba doklejone.
                        Chyba tu o CZYMŚ pisałem :
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
                        Grothesk TU pisałem o komercyjnym mikrobrowarze, który powstaje w Radomiu (cytat z artykułu przytoczonego przez Maggyk w pierwszym poście tej dyskusji). "Browar" z linka A4 "produkuje" średnio 3 (słownie: trzy) litry piwa dziennie (10hl rocznie)...
                        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23926

                          Gdzie drwa rąbią, tam... Następnym razem pisząc od razu we właściwym temacie uniknie się takich kwiatków.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          • jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
                            No to ja się całkiem pogubiłem - myślałem, że jest na odwrót.
                            A co za problem sprawdzić o czym był pierwszy wpis?
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

                            (1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

                            Comment

                            • Seta
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2002.10
                              • 6964

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
                              Grothesk TU pisałem o komercyjnym mikrobrowarze, który powstaje w Radomiu (cytat z artykułu przytoczonego przez Maggyk w pierwszym poście tej dyskusji).
                              "Browar" z linka A4 "produkuje" średnio 3 (słownie: trzy) litry piwa dziennie (10hl rocznie)...
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                              Gdzie drwa rąbią, tam... Następnym razem pisząc od razu we właściwym temacie uniknie się takich kwiatków.
                              Ale tu (znaczy: w tym temacie) był post Maggyk o browarze RESTAURACYJNYM w Radomiu, o którym przecież dyskutowaliśmy z Grotheskiem! Potem ktoś połączył wątki, wywalił pierwszego posta i wychodzi, że piszę nie na temat...

                              EDIT >>
                              Żeby nie było, że majaczę, to wyjaśnijcie mi do kogo mówi ACztery w poście #42:
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika acztery Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie bardzo wiem co masz na myśli ale w Radomiu można napić się naprawdę dobrego piwa ju od dawna.
                              A minibrowar nie będzie na pewno pierwszy. Pierwszy z którego piwa będą mogli napić się wszyscy, pierwszy restauracyjny to tak. A mini browar w Radomiu mamy i naszczęście ten powstający będzie musiał sie zdrowo napocić żeby dorównać istniejącemu.
                              Last edited by Seta; 2008-02-07, 14:29.
                              Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                              Comment

                              • delvish
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.11
                                • 3508

                                Seta spokojnie, układowi nie dasz rady...
                                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                                (Frank Zappa)

                                "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X