Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom
Wyświetlenie odpowiedzi
Prywatny browar w Radomiu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedziSprzęt mają dobrej klasy, i oby piwowar sobie z nim poradził szybko, bo knajpka taka w Radomiu jest potrzebna.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNiestety "Dionizos" nie oferował swojego piwa tego dnia kiedy odbywała się ostatnia giełda w Radomiu.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
seta napisał:
Chciałem tylko uświadomić Acztery, że Twój domowy browar nie stanowi konkurencji dla browaru restauracyjnego (podobnie jak ów dla Grupy Żywiec powiedzmy).
mnie nie trzeba uświadamiać co dla czego jest konkurencją. Ja poprostu nie mogę się zgodzić z tym, że ktoś napisał że ten restauracyjny będzie pierwszym browarem w radomiu bez względu na jego wielkość. Niestety restauracyjny narazie jest typu wszyscy słyszeli nikt nie widział. Do tego zwróć uwagę, że nigdzie nie pisałem, że browary mają ze sobą konkurować w ilości piwa czy ilości osób, które je piły tylko w samym "smaku" piwa. A imo jak już wspomniałem konkuręcję ma olbrzymią. Wspomnienie w tym miejscu o żywcu jest troszkę nietrafione, ale to już temat myślę na nowy oddzielny temat.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika acztery Wyświetlenie odpowiedziNiestety restauracyjny narazie jest typu wszyscy słyszeli nikt nie widział.
Otwarcie tuż tuż...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzifajnie poczytać takie posty, szkoda, że w sklepie nikt nie chce rozmawiać ze mną w ten sposób, piwo mamy co 15 dni jest to dodatek do tego co oferujemy w sklepie. O jakości piwa mogą jedynie mówić Ci co pili, ale bez reklamy cały zbiornik "wychodzi" w jeden dzień...i tak od 11 lat. Nie jest tak źle. O browarze restauracyjnym wiem także wiele - sporo mojej pracy jest w nim, niestety ostatni raz widziałem go w kwietniu 2007 roku (w Radomiu). odnośnie technologii w Zamkowym: faktycznie wszystko jest oziębiane lodem, niestety w lato jest to ciężka praca, ale warto - tak robione było najsłynniejsze radomskie piwo EL, które także mamy. Browar miał być mały - chodziło o pokazanie całej produkcji na końcu zwiedzania małego muzeum. Obecnie całość jest modernizowana, ale wielkość produkcji pozostanie taka sama. nasi klienci nie robią z tego wielkiej afery i zawsze są informowani o dacie wydawania piwa. a jeśli ktoś ma problem ile piwa jest warzone dziennie, czy bowar jest taki czy siaki,trudno, ważne, że jest. Miał być doswiadczalnym dla restauracyjnego, wyszło inaczej. na teraz Dionizos to jedyny sklep, który ma włsny browar. A w Stow. Regionalnych Browarów Polskich jesteśmy od 2002 roku.Last edited by ART; 2008-02-05, 00:28. Powód: cholera, jak odpowiadałem na post #79 nie było tylu odpowiedzi :D- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Przestałem zabierać głos, gdyż ze żle sformuowanego zdania, powstało wiele interpretacji nie mających odniesienia w rzeczywistości. Mam dość prostowania wypowiedzi. Robię to co lubię a satysfakcję czerpię z pochlebnych opini na temat mojego piwa. Swoją drogą , przykro jest czytać wypowiedzi ludzi, którzy nie znając ani browaru, ani mnie wygłaszają takie opinie. W odpowiedzi na twój post, najczęściej można mnie spotkać w Dionizosie od 8 do 12.
Comment
-
-
część dyskusji dot. rozdawnictwa piwa w ramach "użytku własnego" kontra ustawa akcyzowa - została wydzielona do nowego tematu:
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
NINIEJSZY WĄTEK DOTYCZY NIEKOMERCYJNEGO BROWARU "domowego" - funkcjonującego przy sklepie Dionizos w Radomiu. WĄTEK NIE DOTYCZY NATOMIAST BROWARU RESTAURACYJNEGO, powstającego w tym samym mieście (nie miejscu). Bardzo proszę trzymać się tematu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNINIEJSZY WĄTEK DOTYCZY NIEKOMERCYJNEGO BROWARU "domowego" - funkcjonującego przy sklepie Dionizos w Radomiu. WĄTEK NIE DOTYCZY NATOMIAST BROWARU RESTAURACYJNEGO, powstającego w tym samym mieście (nie miejscu). Bardzo proszę trzymać się tematu.
Mam nieodparte wrażenie, że coś tu się poplątało z tymi wątkami. Coś mi tu brakuje mędzy postem #41 i #42, a poza tym posty #1-#41 zostały tu chyba doklejone.
Chyba tu o CZYMŚ pisałem :
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziGrothesk TU pisałem o komercyjnym mikrobrowarze, który powstaje w Radomiu (cytat z artykułu przytoczonego przez Maggyk w pierwszym poście tej dyskusji). "Browar" z linka A4 "produkuje" średnio 3 (słownie: trzy) litry piwa dziennie (10hl rocznie)...
Comment
-
-
Gdzie drwa rąbią, tam... Następnym razem pisząc od razu we właściwym temacie uniknie się takich kwiatków.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziNo to ja się całkiem pogubiłem - myślałem, że jest na odwrót.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziGrothesk TU pisałem o komercyjnym mikrobrowarze, który powstaje w Radomiu (cytat z artykułu przytoczonego przez Maggyk w pierwszym poście tej dyskusji).
"Browar" z linka A4 "produkuje" średnio 3 (słownie: trzy) litry piwa dziennie (10hl rocznie)...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziGdzie drwa rąbią, tam... Następnym razem pisząc od razu we właściwym temacie uniknie się takich kwiatków.
EDIT >>
Żeby nie było, że majaczę, to wyjaśnijcie mi do kogo mówi ACztery w poście #42:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika acztery Wyświetlenie odpowiedziNie bardzo wiem co masz na myśli ale w Radomiu można napić się naprawdę dobrego piwa ju od dawna.
A minibrowar nie będzie na pewno pierwszy. Pierwszy z którego piwa będą mogli napić się wszyscy, pierwszy restauracyjny to tak. A mini browar w Radomiu mamy i naszczęście ten powstający będzie musiał sie zdrowo napocić żeby dorównać istniejącemu.Last edited by Seta; 2008-02-07, 14:29.
Comment
-
-
Seta spokojnie, układowi nie dasz rady..."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
Comment