Prywatny browar w Radomiu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
    Ale tu (znaczy: w tym temacie) był post Maggyk o browarze RESTAURACYJNYM w Radomiu, o którym przecież dyskutowaliśmy z Grotheskiem! Potem ktoś połączył wątki, wywalił pierwszego posta i wychodzi, że piszę nie na temat...

    EDIT >>
    Żeby nie było, że majaczę, to wyjaśnijcie mi do kogo mówi ACztery w poście #42:
    Seta mój post od zawsze był w tym temacie, a że później dyskusja się potoczyła nieco bocznym torem i toczyła się na temat prywatnego browaru, to i Ahumba wydzielił co trzeba, a że są przy tym jakieś straty to trudno. Może w końcu nauczycie się pisać na temat
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

    Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

    Comment

    • mimazy
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.04
      • 118

      podniosę wątek gdyż piwa z Browaru Zamkowego weszly w obrót komercyjny.
      Na licencji i wedlug receptur Radomskich warzone w Browarze Kormoran w Olsztynie
      Nieco zmienione nazwy- np dotychczasowe EL to twELw , oryginalnie opakowane- zamiast etykiety butelki w calości zapakowane są w papier.
      Nie wiem czy będą podbijaly szerzej rynek czy tylko jako dostępne w browarze- sklepie Dionizos

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mimazy Wyświetlenie odpowiedzi
        podniosę wątek gdyż piwa z Browaru Zamkowego weszly w obrót komercyjny.
        Na licencji i wedlug receptur Radomskich warzone w Browarze Kormoran w Olsztynie
        Nieco zmienione nazwy- np dotychczasowe EL to twELw , oryginalnie opakowane- zamiast etykiety butelki w calości zapakowane są w papier.
        Nie wiem czy będą podbijaly szerzej rynek czy tylko jako dostępne w browarze- sklepie Dionizos
        Jak sam wspomniałeś, piwo jest warzone w Olsztynie a nie w Radomiu. W takim razie żadna to sensacja.
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • mimazy
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.04
          • 118

          do niedawna byly rozdawane na tajemniczych zasadach klientom sklepu(jakoś nigdy się nie zalapalem, choć i często też nie bywalem), więc to pewna zmana sensacja pewnie że nie, ciekawostka raczej.

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

            Było już o tym w wątku "Nowe piwa". Tylko jedno spośród trzech jest z Olsztyna. Dwa pozostałe to Zodiaki. Nie łudźmy się, że są to piwa radomskie To są piwa robione dla sklepu pod marką własną. I tyle...

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • mimazy
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2010.04
              • 118

              o ile to nie marketingowa legenda to EL jest przedwojennym piwem EL z browaru Saskiego

              Comment

              • abernacka
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mimazy Wyświetlenie odpowiedzi
                o ile to nie marketingowa legenda to EL jest przedwojennym piwem EL z browaru Saskiego
                Ty piszesz o nazwie a my o piwie. Etykieta przyjmie każdą głupotę.
                Piwna turystyka według abernackiego

                Comment

                • Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mimazy Wyświetlenie odpowiedzi
                  o ile to nie marketingowa legenda to EL jest przedwojennym piwem EL z browaru Saskiego
                  EL być może, za to twELw jest grubo-powojennym wytworem browaru Zodiak, które to sprzedaje on pod nazwami Zodiak oraz Lew Classic, w zależności od pojemności butelki. Swoją drogą bywało czasami bardzo smaczne to piwko. Moje ulubione z Zodiaka.
                  Last edited by Pendragon; 2010-06-07, 21:03.

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • mimazy
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2010.04
                    • 118

                    Staralem się mówić o piwie wychodząc z zalożenia że skoro jestem w stanie uwarzyć w domu niemieckiego weizena lub belgijskiego dubbela, to czemu w Kormoranie nie mogą uwarzyć piwa wg przedwojennej radomskiej receptury??

                    Comment

                    • abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mimazy Wyświetlenie odpowiedzi
                      (...)jestem w stanie uwarzyć w domu niemieckiego weizena (..)
                      Skąd takie przekonanie?
                      Piwna turystyka według abernackiego

                      Comment

                      • mimazy
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2010.04
                        • 118

                        z eksperymentu druga warka to by dunkelweizen- efekt bardziej niż zadawalający- nie odbiega smakowo między innymi dunkelweizenami Belgijskich nie warzylem ale sądząc z doświadczeń kolegów piwowarów nie jest to niewykonalne

                        Comment

                        • abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10861

                          To że jest pijalne nie od razu znaczy, że zbliżyłeś się do oryginału.
                          Piwna turystyka według abernackiego

                          Comment

                          • ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23926

                            Marcinie, sądzę że Twoje doświadczenia z piwowarstwem domowym wyrządziły Ci w świadomości jakiś uraz Piłeś piwo mimazego że tak się kategorycznie wypowiadasz? Poza tym proszę wrócić do tematu.
                            Last edited by ART; 2010-06-07, 21:43.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                            Comment

                            • mimazy
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2010.04
                              • 118

                              moim zdaniem jesteś w będzie, ale pozostanie to moim zdaniem.
                              Warzenie piwa to proces technologiczny- jeśli użyje się odpowiednich surowców i wszystkie etapy przeprowadzi prawidowo to nie ma najmniejszego powodu aby wyszedl inny efekt niż w skali makro.
                              To nie magia, browar to nie miejsce gdzie czasoprzestrzeń się zakrzywia i dzialają genius locci, to nauka.

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                                Marcinie, sądzę że Twoje doświadczenia z piwowarstwem domowym wyrządziły Ci w świadomości jakiś uraz Piłeś piwo mimazego że tak się kategorycznie wypowiadasz? Poza tym proszę wrócić do tematu.
                                Niestety nie miałem okazji. Ale wypowiadanie takiej tezy jest według mnie niestosowne. A czy uraz mam do domowego piwowarstwa? Nie, po prostu nie podzielam grupowego zachwytu na piwami domowymi. Ot, co.
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X