Prywatny browar w Radomiu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mimazy
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.04
    • 118

    moim zdaniem niestosowne jest wypowiadanie tezy że niemożliwe jest uwarzenie w 2 różnych browarach identycznego piwa- wracając do tematu, o ile nie ma ku temu ważnych powodów technicznych.

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23926

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
      Niestety nie miałem okazji. Ale wypowiadanie takiej tezy jest według mnie niestosowne. A czy uraz mam do domowego piwowarstwa? Nie, po prostu nie podzielam grupowego zachwytu na piwami domowymi. Ot, co.
      Ot, odnoszę wrażenie, że pomimo iż nie pijasz piw domowych (chyba że coś się zmieniło) to wypowiadasz się na temat piwowarstwa domowego ze słabo ukrywanym absmakiem Czy ktoś twierdzi że wszystkie piwa domowe są świetne? Nie. Tak samo nikt nie twierdzi że wszystkie piwa komercyjne są świetne.
      Last edited by ART; 2010-06-07, 22:25.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3605

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
        Tak samo nikt nie twierdzi że wszystkie piwa komercyjne są świetne.
        Nawet frankońskie.
        Lotna ekspozytura browaru

        Też Was kocham.

        Comment

        • abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
          Nawet frankońskie.
          Nigdy nie twierdziłem, że wszystkie piwa frankońskie są znakomite. Swoje niezadowolenie, co do jakości niektórych piw już wyraziłem w stosownym temacie.
          Piwna turystyka według abernackiego

          Comment

          • zgroza
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2008.03
            • 3605

            Żeby wszystko było jasne: to BYŁ żart.
            Lotna ekspozytura browaru

            Też Was kocham.

            Comment

            • mimazy
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2010.04
              • 118

              Piłem piwo awiatik i już wiem jak z 12,5 ekstraktu uwarzono 7% alkoholu- został wyciśnięty z biednego słodu nawet z koloru i pienistości Osobiście nie gustuję w pilznerach, ale zły nie jest jeśli ktoś lubi.

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10768

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mimazy Wyświetlenie odpowiedzi
                Piłem piwo awiatik i już wiem jak z 12,5 ekstraktu uwarzono 7% alkoholu- został wyciśnięty z biednego słodu nawet z koloru i pienistości O.
                Tradycyjna receptura
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  A jaki to pilzner?
                  Last edited by jacer; 2010-06-09, 11:15.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • darko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.06
                    • 2078

                    Jest pils czeski, jest niemiecki, jest i jabłonowski .
                    Last edited by darko; 2010-06-09, 11:43.

                    Comment

                    • strzelec_wyborowy
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.08
                      • 21

                      bumm

                      a ja to tak czytam i sam potem osobiście sprawdzam i tak szczerze to ten człowiek ma bardzo rozwinięty ten browarek.

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10768

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelec_wyborowy Wyświetlenie odpowiedzi
                        a ja to tak czytam i sam potem osobiście sprawdzam i tak szczerze to ten człowiek ma bardzo rozwinięty ten browarek.
                        Ale poza tym wszystko OK ?
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • mimazy
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2010.04
                          • 118

                          browarek rozwinęty jak przeciętny browar domowy- 2 razy w miesiącu warka 30l
                          Bardziej rozwiniętą ma produkcję swoich marek w browarach Kormoran, Zodiak itp które warzą mu warki zlecone na wyłączność. Piwa dla specyficznych koneserów
                          Bearnard o smaku rumu czy korzenny polecany jest na okres jesienno-zimowy, te piwa rozgrzewają. Na lato polecam przede wszystkim piwa smakowe, grejpfrut, porzeczka, toffi, limonka. Słodzimy miodem, stąd takie opalizowanie piwa.

                          Comment

                          Przetwarzanie...
                          X