Ostatnio można przeczytać na stronie piwosza bezalkoholowego o pracach nad piwem o obniżonej zawartości cukru i alkoholu, które miałoby byc przeznaczone dla cukrzyków. Tego rodzaju piwa już są warzone w Czechcach czy na Słowacji i mają określenie DIA. Co sądzicie o takim piwie? Czy jeśli się pojawi spróbujecie go? Czy jest wam obojętne, że takie piwo powstanie? Jak myślicie gdzie będą je sprzedawać? Czy w sklepie ze zdrową żywnością? Ciekaw jestem czy będą je pili piwosze cukrzycy, którzy do tej pory cierpieli. Pozdrawiam!
Piwo dla cukrzyków
Collapse
X
-
Odp: Piwo dla cukrzyków
Dudlik napisał(a)
. Tego rodzaju piwa już są warzone w Czechcach czy na Słowacji.piwoppns@wp.pl -
Odp: Piwo dla cukrzyków
Dudlik napisał(a)
Ostatnio można przeczytać na stronie piwosza bezalkoholowego o pracach nad piwem o obniżonej zawartości cukru i alkoholu, które miałoby byc przeznaczone dla cukrzyków. Tego rodzaju piwa już są warzone w Czechcach czy na Słowacji i mają określenie DIA. Co sądzicie o takim piwie? Czy jeśli się pojawi spróbujecie go? Czy jest wam obojętne, że takie piwo powstanie? Jak myślicie gdzie będą je sprzedawać? Czy w sklepie ze zdrową żywnością? Ciekaw jestem czy będą je pili piwosze cukrzycy, którzy do tej pory cierpieli. Pozdrawiam!Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Takie piwo pojawiło się w markecie Piotr i Paweł. Jest to słowacki Topvar - odmiana Samarytanin. Ma ok. 8% extr. i coś ok. 4% alk. Jeszcze nie spróbowałem.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Odp: Odp: Piwo dla cukrzyków
kiszot napisał(a)
Jak się napijesz takiego piwa,to nie będziesz się już pytał.To koszmarComment
-
a może by tak zrobić listę piw dla diabetyków (tak z ciekawości)?
ja w swojej "karierze" miałem okazję pić piwo "Topvar Samaritan"Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
Wiele lat temu kolega po powrocie z NRD mówił mi, że widział takie piwo i chciał mi trochę przywieźć, ale najpierw spróbował go - i zrezygnował. Ponoć zdecydowanie nie było warto. Uwierzyłem mu wiedząc, jak smakowały wtedy czekolady diabetyczne, i nigdy diabetyczniego piwa nie szukałem (a czekoladę - jeśli przypadkiem zjem - to tylko normalną).browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
Comment