Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf
Wyświetlenie odpowiedzi
piwo domowe wg gigantów polskiego rynku
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Co za ignorant (najłagodniejsze określenie, jakie mi na myśl przychodzi)! Nie będę się rozpisywał, bo za dużo przekleństw by było. Chciałem wysyłać wiadomość do Pana Andrzeja, bo nie ma miejsca na komentarze pod artykułem, ale nie ma też "anonimowego" formularza. Nie chcę podawać mojego maila, bo nie mam ochoty na polemikę z wyżej wymienionym.
Pozwolę sobie wysłać list otwarty na browar.biz:
Panie Andrzeju Piotrowski!
Proszę nie podpisywać się jako piwowar, bo o piwowarstwie nie ma Pan najmniejszego pojęcia!
KP zajmuje się produkcją napoju, którego w Niemczech nie moglibyście nazwać piwem nie łamiąc prawa. Proszę się więcej nie wypowiadać nt warzenia piwa tradycyjną metodą - albo nie ma Pan o tym pojęcia, albo świadomie pisze Pan nieprawdę. Obraża Pan ludzi i psuje (i tak marny) wizerunek KP w oczach miłośników Piwa.
Pozdrawiam
Leszek Pudełko vel. Seta
Comment
-
-
Czytając artykuł miałem wrażenie, że dla tego pana
powtarzalność smakowa jest ważniejsza od samego smaku.
(Rzeczywiście powtarzalność w browarnictwie domowym
jest mała. Przykładem jest eksperyment Shlangbauma, który
uwarzył identyczne piwo jak ja. Smakowo były to dla różne piwa.)
Dwa: żałosne, że przedstawiciel KP wypowiada
się o dużym asortymencie piw na półkach sklepowych...
Pewnym argumentom nie sposób przyznać racji, ale w całym
artykule jest jeden poważny błąd - na siłę próbuje się porównywać
browarnictwo domowe z koncernowym. My nigdy nie będziemy
w domowych warunkach warzyć metodą High Gravity itp.
My wolimy często użyć tradycyjnej szyszki chmielu niż obowiązkowego
już w przemyśle granulatu itp itd Zboczenie? Niech każdy nazywa to jak chce.Last edited by Jaroslav; 2007-11-07, 13:44.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi(...)KP zajmuje się produkcją napoju, którego w Niemczech nie moglibyście nazwać piwem nie łamiąc prawa. (...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziCo za ignorant
Ktoś bliżej zna Autora?
Comment
-
-
mam wrażenie że artykuł ten był już kiedys komentowany p- zdaje się że ok rok temu marusia zapraszała autora na warsztaty - z tego co wiem to się wykęcał że niby nie ma czasu iinne takie zaraz znajdę gdzie to było....
o:
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
to jest bardzo stary artykuł - 2003
olejcie gościa i tyleLast edited by piotry; 2007-11-07, 13:58.
Comment
-
-
"Muszę przyznać, że dla mnie piwowara z dużym już stażem w przemyśle, zainteresowanie piwem domowym jest dużym zaskoczeniem. Mając przecież obecnie w stałej dyspozycji handlowej tak olbrzymi asortyment doskonałych piw nie sądziłem, że piwo domowe jest popularne."
Ale jak to?! Kto zawinił?!?!?!
Nie no, uśmiałem się nieźle.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziMożesz przybliżyć mi o co w tym chodzi bo nie mam pojęcia.
Zresztą już ochłonełem zwłaszcza gdy przejrzałem archiwalną dyskusję na ten sam temet...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
to jest bardzo stary artykuł - 2003Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzimam wrażenie że artykuł ten był już kiedys komentowany p- zdaje się że ok rok temu marusia zapraszała autora na warsztaty - z tego co wiem to się wykęcał że niby nie ma czasu iinne takie zaraz znajdę gdzie to było....
o:
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
to jest bardzo stary artykuł - 2003
olejcie gościa i tyle
Comment
-
-
"Jednak zawsze polecać będę piwo wyprodukowane w browarze posiadającym najnowocześniejsze urządzenia, doskonałą kadrę, sprawdzone tradycyjne receptury oraz wdrożone systemy zapewnienia jakości."
i cd:
...pozbawione jakichkolwiek wartości odżywczych, zdrowych drożdży, niepowtarzalnch aromatów i smaków, a także niepotrzebnej nikomu piany.
Debiluch Ciekawe czy sam z własnej woli robi z siebie kretyna i głupka czy ktoś mu kazał lub doradzał to zrobić. Cóż współczuje mu mocno.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedziMy wolimy często użyć tradycyjnej szyszki chmielu niż obowiązkowego
już w przemyśle granulatu itp itd Zboczenie? Niech każdy nazywa to jak chce.
Comment
-
-
Nie wiem czy ja wypowiedzi tej osoby już nie komentowałem kilka lat temu. Kiedyś był lepszy, twierdził, że w warunkach domowych nie można zrobić piwa itp. O "chorobie" piwa, czyli zmętnieniu, jako czymś "szkodliwym", to obecnie trzeba być niezłym cymbałem, że takie rzeczy pisać. Coraz więcej piw, w tym z dużych browarów ma w swojej ofercie piwa z drożdżami. W prawie każdym supermarkecie są piwa np Obolona z zawartością właśnie drożdży, są wyraźnie mętne i jest podkreślenie na etykiecie, że to piwo niefiltrowane. Już nie mówiąc o piwach z górnej półki, do których Piwowar w Handlu i te produkty jakie reprezentuje ma tyle wspólnego, co gotowy pełnowartościowy produkt do odpadów produkcyjnych.Last edited by emes; 2007-11-07, 18:40.
Comment
-
Comment