Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
Wyświetlenie odpowiedzi
Przeterminowane piwo
Collapse
X
-
łoj, przecież nie mówię, że wszystkie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika badejza Wyświetlenie odpowiedziJakiś czas temu kupiłem angielskie ale. Nie popatrzyłem jednak na datę ważności i okazało się, że termin minął w kwietniu. Na dnie butelki wytrąciły się jakieś "szumy".
Czy to piwo dalej jest do wypicia?
Comment
-
-
Kupując piwo zawsze spoglądam na datę ważności-biorę te przeterminowane i przy kasie gadam,czy dają upust czy wyrzucają to piwo.W 80 % dostaję za pół ceny.
Lata temu udało mi się kupić dwie skrzynka Portera po złotówce za sztukę-też lekko przeterminowany.
Jeszcze się nie zawiodłem na tym sposobie a kasa w kieszeni została(Raz Pils Gosciszewa był kwaśny ale się okazało,że w hurtowni zostawili parę skrzynek w aucie na pełnym słońcu) .
Comment
-
-
Wypiłem dziś piwo z Szymbarka Kaszebsko Koruna Kartesczi Mnich z datą przydatności do 28.09.2011
Piwo nie nosiło śladów zespsucia. Czy to możliwe? Stało u mnie w lodówce od 25.09 wcześniej było przechowywane w warunkach domowych bezlodówkowych.
Czy piwo niepasteryzowane może po trzech miesiącach po upływie terminu przydatności nie wykazywać żadnych oznak zepsucia?Last edited by Bombadil13; 2011-12-16, 17:49.Poszukuję
Comment
-
-
Jezeli chodzi o zdrowie to "przeterminowane" piwo nie zaszkodzi. Smak i tekstura zmienia sie z wiekiem , niektore sie dobrze starzeja a niektore zle. Piwa z puszki po kilku latach przechodza smakiem puszki i lepiej ich nie pic.
Sam trzymam piwo w piwnicy : Westvletteren 12, Orval, Corsedonk dla przykladu i niektore maja po 10 lat.
Data piwa jest wymagana ze wzgledu na wymagania dotyczace produktow konsupcyjnych wiec czasami nie ma nic wspolnego z predyspozycjami piwa do starzenia sie.Moje przygody piwne w Belgii relacjonuje na stronie FB : Hopester
https://www.facebook.com/hipester
Spis i opis piw, które miałem okazje spróbować :
www.ratebeer.com/user/137460/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziCzy piwo niepasteryzowane może po trzech miesiącach po upływie terminu przydatności nie wykazywać żadnych oznak zepsucia?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Swaroga Wyświetlenie odpowiedziPiwa z puszki po kilku latach przechodza smakiem puszki i lepiej ich nie pic.
A czemu dopiero po kilku latach, a nie od razu?
Comment
-
-
http://www.sciencedirect.com/science...08814697002367 - tu masz trochę na ten tematJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
Comment