W Krakowie w niektórych sklepach pojawiło się Palone w "konserwie" z datą 11 listopad 2005 po 1,79za puchę!
Przeterminowane piwo
Collapse
X
-
5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Z datami ważności sprawa wyglada tak, że do podanego okresu produkt ma zachować cechy takie jak w chwili opuszczania taśmy produkcyjnej. Nie znaczy to, że traci on na wartości po tym czasie, długo jeszcze zachowuje cechy pełnowartościowego produktu i nie jest szkodliwy w przypadku spożycia. Moja przyszła teściowa pracuje w SANEPIDzie, to mnie ciut podszkoliła, a jako, że ja pracuję w branży spożywczej, to wiedza taka mi się przydaje. Właśnie kończę kolejną buteleczkę Ciemnego Zlatopramena, który nie powinien (w świetle przepisów sanitarnych) byc sprzedawany od 28.09. Ale to tylko niecały miesiąc
.
Comment
-
Niedawno miałem okazję wypić półtora roku przeterminowanego Diamenta. No cóż, mimo że był wypijalny różnice z Diamentem "normalnym" były już dosyć wyraźne i to niestety na niekorzyść przeterminowanego.Nie wiem jednak w jakich warunkach był przechowywany.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArtK31Jestem częstym gościem jednej z katowickich knajpek, gdzie dostępny jest porter łodzki w butelce z datą 03.2005
Ponieważ w promieniu kilkudzisieciu kilometrów nie natknąłem się na inny przybytek z tym piwkiem często tam zaglądam i degustuję "wybaczając" ową "datę ważności" porterowi ....
Jest bardzo smaczny , niczym nie róźni się od portera z "lepszą" datą spożycia .
Jedną z butelek z taką datą otrzymał niedawno ode mnie kolega becik , może już degustował ów trunek .......Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DreamerCelowe "przeterminowywanie" porterów to, o ile wiem, częsta praktyka niektórych forumowiczów (w tym i moja). Akurat temu rodzajowi piwa przeterminowanie nie szkodzi, wprost przeciwnie, pozwala wyciągnąć całą pełnię smaku (też mam doświadczenia z łodzkim). Mowa o przeterminowaniu liczonym w miesiącach, nie latach, chyba że ktoś się odważył?
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
Od tego się zaczęło zbieractwo piwniczne porterówComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArtK31Jest bardzo smaczny , niczym nie róźni się od portera z "lepszą" datą spożycia . Jedną z butelek z taką datą otrzymał niedawno ode mnie kolega becik , może już degustował ów trunek .......Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LatarnikOstatnio mialem okazje wypic piwo (dla kapsla) 10 letnie.
Na szczescie te 10 lat spedzilo w lodowce wiec nie narzekamGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikmasz jeszcze może tę etykietę?5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Ostatnio kupiłem Fortune Spedway według danych z etykiety termin przydatności do spożycia 31.11.2004. Jeszcze nie otwarłem, ale w środku widać jakieś pływające "fafloty" więc chyba się nie da wypić.Comment
-
Wczoraj wypiłem ostatnią buteleczkę kieleckiego Palma z datą ważności do połowy sierpnia.Było dobre a nawet lepsze niż belgijski odpowiednik.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Wczoraj zakupione (z premedytacją) 2 butelki niepasteryzowanego Dobrego Śląskiego z Lwówka - data do IX '05- smak taki sobie, ale wypijalne.fANIAtic www.faktoria-ukraina.plComment
-
A ja mam jeszcze kilka buteleczek ciemnego Zlatopramena z datą do 28.09.05. Piłem go wczoraj, piłem kilka dni temu i był dobry. Opłaciło się go kupić po 1,20. Spod lady oczywiście.Comment