Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
Wyświetlenie odpowiedzi
Przeterminowane piwo
Collapse
X
-
Ja ostatnio miałem okazję znaleźć przeterminowane różności w Auchan Wola. Rekordy biły Goolmany w "promocji"po 1,69 zł (około 1,5 miesiąca po terminie), Perła oraz Wojak Wszechmocne (około miesiąca)."Wojaki" to już chyba końcówka w oryginalnych butelkach. Pszeniczne Fratery, promocja 4-pak około 2 tygodni po terminie ale cena 10,99 skusiła. Ze znanych mi sklepów ten jest zdecydowanie na pierwszym miejscu pod względem "zabytków" na półkach.
Comment
-
-
Niedawno przy okazji porządków u teściów wpadł w moje ręce przeterminowany o 4 lata (trwałość do bodajże czerwca 2004) belgijski Duvel (8,5 % alk.). Miał piękny górnofermentacyjny, owocowy zapach i owocowo-drożdżowy smak (z nieco "mulistym" tłem). Czuć było w smaku jego nie pierwszą świeżość, ale smakował przyzwoicie. Wypiłem prawie całe 0,75 l, zostawiając jedynie trochę piwa z osadem na dnie. Po spożyciu nie miałem żadnych efektów ubocznych.
Comment
-
-
Rzecz dotyczy niepasteryzowanych. Nie powiem dokładnie, z jaka datą były te piwa, bo po prostu nie pamiętam, ale było to na przełomie jesieni i zimy 2007. Kupiłem Ciechana Mocnego na granicy (albo lekko po terninie), wypiłem 3 tygodnie po terminie, było wszystko w jak najlepszym porządku (czyli był wyśmienity, jak to zazwyczaj Ciechan). Dodam, że ze względu na datę był po 1,50. Z Noteckim (a konkretnie z piwem Czar) rzecz ma się nieco inaczej. Dwa dni po terminie - już stawało się mętne i nadmiernie gorzkie. Przedtem - oczywiście, jak to Noteckie - bardzo dobre. Dodam, że trzymałem w lodówce.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Może dodam, że ten przeterminowany Ciechan nie był od Dyrektora (tam piw po terminie nie ma) a promocja wchodzi zanim piwo się przeterminujeLast edited by Rycho_128; 2008-05-15, 13:47.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
To znowu ja Mam jedną butelkę Ciechana Pszenicznego (zapewne to pierwsza, niezbyt udana warka) z datą... 23.11.2007. Na razie stoi. Jak otworzę, to powiem, czy zlew, czy szklankaGdański Browar WaRy
Comment
-
-
12 przeterminowana o rok
Mam piwko uwarzone przez dziewczynę na cwiczeniach na uniwersytecie... wiem tylko tyle ze bylo warzone rok temu... eks. 12... i lezalo 7 miesiecy w lodowce pozniej w szafce
podobno bylo klarowne.... w chwili obecnej... hmm wyglada jak pszeniczne
skoro jest takie metne to znaczy ze juz zlew?? :] czy jest szansa ze jest w miare dobre
(nie wiem czy to zmetnienie nie jest spowodowane wzburzeniem drozdzy... ale raczej nie :F)
w najblizszych dniach sprobuje podejsc do konsumpcji! :F troche strach
pilem ostatnio Lubuskie 3 miechy po terminie (przechowywane w lodowce) i było pyszne ale tutaj to troche inna sprawa... ktos moze sie wypowiedziec na temat?
pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snieguuu Wyświetlenie odpowiedziMam piwko uwarzone przez dziewczynę na cwiczeniach na uniwersytecie... wiem tylko tyle ze bylo warzone rok temu... eks. 12... i lezalo 7 miesiecy w lodowce pozniej w szafce
skoro jest takie metne to znaczy ze juz zlew?? :] czy jest szansa ze jest w miare dobre
(nie wiem czy to zmetnienie nie jest spowodowane wzburzeniem drozdzy... ale raczej nie :F)
pilem ostatnio Lubuskie 3 miechy po terminie (przechowywane w lodowce) i było pyszne ale tutaj to troche inna sprawa... ktos moze sie wypowiedziec na temat?
pozdrawiam
Comment
-
-
Właśnie spróbowałem piwka... przy otwieraniu strzeliło nieźle, przy nalewaniu praktycznie sama piana... zapach podobny jak w piwach pszenicznych, przyjemny , kolor również ładny podobny do pszenicznych tylko o wiele bardziej mętny... :F (przypominam że to był lager :F )
w smaku kwaskowość i taka jakaś sztuczna nieprzyjemna gorycz... generalnie smak jakby ktoś pszenice przepuścił przez dwie brudne szmaty
piwko poszło do zlewu... :F
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaszynaDoPiwa Wyświetlenie odpowiedziA nie miałeś po tym żadnych turbulencji żołądkowych? Bo szczerze mówiąc to bałbym się próbować takiego przeterminowanego piwa
Skutków ubocznych brak
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snieguuu Wyświetlenie odpowiedziMam piwko uwarzone przez dziewczynę na cwiczeniach na uniwersytecie... wiem tylko tyle ze bylo warzone rok temu... eks. 12... i lezalo 7 miesiecy w lodowce pozniej w szafce
pozdrawiamMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Jak to dlaczego? kobita nie umie warzyćMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment