Czy ktoś ma informacje o piwie Gulczas Mocny ? Ponoć miało je robić Jabłonowo , ale oprócz klasycznego Gulczasa 6,0 % nic takiego nie widziałem. Strong miał mieć ponoć ponad 7 voltów. Podobno były nań nawet jakieś etykiety w browarze.
Gulczas Mocny ??????
Collapse
X
-
Gulczas Mocny ??????
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuTagi: brak
-
-
To szukajcie wiadomości szybko, bo niebawem piwo to może przejść do historii. Gulczias był modny parę lat temu, teraz ostała się tylko opowiadająca kawały Manuela. Reszta przestała być modna, to i piwo tej marki może zniknąć. Alebo zmienić nazwę na modniejszą. Może Lew Alebo Biopaliwo
Comment
-
-
Ten Mocny Gulczas bywał w Rudzie Śląskiej, jak tam jeszcze mieszkałem. Obrzydlistwo.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
adam16 napisał(a)
Ten Mocny Gulczas bywał w Rudzie Śląskiej, jak tam jeszcze mieszkałem. Obrzydlistwo.
Comment
-
-
And69 napisał(a)
Obrzydlistwo, obrzydlistwem ale ... tylko w puszcze .Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
W smak nie wnikam bo to kwestia dyskusyjna i bardzo względna , ale podejrzewam że i tak macie tu na myśli klasycznego Gulczasa 6,0 a mi chodzi o Gulczasa MOCNEGO.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
raczej nie, gulczasa mocnego też sam widziałem w puszkachGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
ale podejrzewam że i tak macie tu na myśli klasycznego Gulczasa 6,0 a mi chodzi o Gulczasa MOCNEGO.
Comment
-
-
Cooper napisał(a)
W smak nie wnikam bo to kwestia dyskusyjna i bardzo względna , ale podejrzewam że i tak macie tu na myśli klasycznego Gulczasa 6,0 a mi chodzi o Gulczasa MOCNEGO.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Cooper napisał(a)
W smak nie wnikam bo to kwestia dyskusyjna i bardzo względna , ale podejrzewam że i tak macie tu na myśli klasycznego Gulczasa 6,0 a mi chodzi o Gulczasa MOCNEGO.
Comment
-
-
And69 napisał(a)
widzisz Adaś zarzucają nam że się nie znamy na piwie i nie potrafimy odrużnić zwykłego Gulczasa od mocnego , chyba trzeba będzie się przeżucić na mleko bo już oczy nie te .Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
And69 napisał(a)
...odrużnić...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Nigdy nie widziałem , jakbym miał możliwość to bym kupił , mógłbym potem żałować ale taki juz piwosza los
Comment
-
-
Wnioskuję że gdzieś kiedyś poszła raczej mała partia puszkowego , a butelkowego nikt nie widział (może się z tego wycofali , choć podobno etykiety w browarze były)Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment