Dojlidy w rękach KP

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19258

RAFIFAFI napisał(a)
    Są i już butelki...
    nowe butelki? kurka muszę szybko pozbyć się starych, bo potem nikt mi ich nie przyjmie. podobnie było z Goolmane w nowych butelkach... jak tylko w sklepie wysprzedali w starych typu euro momentalnie wstrzymali przyjmowanie starych, mimo, że miałem kwit zakupu.

Comment

• Piecia
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.02
      • 3312

Jeśli takto należy pozbywac sie wszystkich butelek po Dojlidach typu czeskiego (Krusovice)
      Pierwszy Żubr teraz kolej na następne...

PS. pojawiły się w mieście bilboardy z nowymi barwami Żubra i reklamami Białowieży
      Koniec i bomba,
      Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

RAFIFAFI napisał(a)
        Są i już butelki. Uważam że etykietki są zdecydowanie ładniejsze niż poprzednie. Za to nowy kapselek stawiam jak na razie za najładniejszy w tym roku jakie się ukazały.
        W Szczecinie też się pojawił Żubr,całokształt(butelka i etykieta plus kapsel) wygląda mi na maczanie palców szpeców z Poznania.(kapsel rzeczywiście bardzo ciekawy)Smak i gaz jakiś inny...Czy jest tam warzony-niby kod się zgadza na etykiecie.Podobny problem mam z Voltem(czy jest z Bosmana?)Co się wyrabia
        Last edited by Pogoniarz; 2003-07-17, 10:22.

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• robox
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.11
          • 8188

W Żabkach pojawiła się puszka Classica w nowych szatach, kolorystycznie i graficznie jak nowy kapsel (butelkowego jeszcze nie spotkałem), numer id 7718.

Comment

• Pepek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.04
            • 1500

KP zaczęła niestety "mieszać" w recepturze Żubra. To, że w smaku "nowy" Żubr jest zupełnie inny niż "stary" to już wiemy. Jakby na potwierdzenie tego obejrzyjcie sobie wartości ekstraktu na kontrach. Oryginalny ma (miał?) 12,5%, a ten made in KP - 12,1%.
            A co nastąpi potem? Wyrównanie wartości do pewnych marek tysko-poznańskich?
            Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• nikita_banita
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.06
              • 1363

e-prezes napisał(a)
              nowe butelki? kurka muszę szybko pozbyć się starych, bo potem nikt mi ich nie przyjmie.
              Nie ma się co śpieszyć - tylko Żubr jest rozlewany w butelki firmowe KP. Pozostałe piwka (Classic i Magnat) pozostają w starej butelce jako przewidziane tylko na region.

Comment

• ozzy22
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2003.11
                • 11

Dojlidy - KP

Czy ktoś z was wie może jak przedstawia się sytuajca na lini Dojlidy, a Kompania Piwowarska. Jak z tym przejęciem?

Pozdrawiam
                Dla przyjaciół OZZY

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23902

unicestwiono Portera i wyniesiono na piedestał Żubra
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• iommi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.07
                    • 1522

ART napisał(a)
                    unicestwiono Portera i wyniesiono na piedestał Żubra
                    Powiedziałbym raczej, że Żubra też unicestwiono robiąc z niego technologicznie doskonały napitek dla mas...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• Pepek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.04
                      • 1500

Dyskutowaliśmy już o stosunkach Dojlidy - KP w tym temacie
                      Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Comment

• dryx
                        † 1966-2017 Piwosz w Raju
                        • 2002.04
                        • 1735

iommi napisał(a)
                        Powiedziałbym raczej, że Żubra też unicestwiono robiąc z niego technologicznie doskonały napitek dla mas...
                        nie popadajmy znowu w przesadę, że wszystko z KP to masówka wyprana ze smaku
                        Dojlidy w KP sa zaledwie kilka miesięcy, jest to ten sam dobry Żubr, tylko butelka i etykieta inna.
                        Fakt zniknął ze sklepów porter, ale czy zaprzestano jego produkcji na pewno ?? Ma ktoś naprawde sprawdzone informację ??
                        Zniknęły tez tanie piwka produkowane dla Lidla (Finkbrau i Grafenwalder) i chwała za to. Plusem jest, że Żubr jest dostępny naprawde w wielu miejscach, Złote i Clasic również.

Comment

• iommi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.07
                          • 1522

dryx napisał(a)
                          nie popadajmy znowu w przesadę, że wszystko z KP to masówka wyprana ze smaku
                          Dojlidy w KP sa zaledwie kilka miesięcy, jest to ten sam dobry Żubr, tylko butelka i etykieta inna.
                          Fakt zniknął ze sklepów porter, ale czy zaprzestano jego produkcji na pewno ?? Ma ktoś naprawde sprawdzone informację ??
                          Zniknęły tez tanie piwka produkowane dla Lidla (Finkbrau i Grafenwalder) i chwała za to. Plusem jest, że Żubr jest dostępny naprawde w wielu miejscach, Złote i Clasic również.
                          W przesadę nie popadam, bo Książęce Tyskie to jedno z moich ulubionych piwek. Nadzwyczaj często spotykam się też z Dębowym... Piłem jednak Żubra bardzo często i wiem jedno - ten dzisiejszy różni się od praprzodka. I to bardzo...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• nikita_banita
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.06
                            • 1363

dryx napisał(a)
                            Fakt zniknął ze sklepów porter, ale czy zaprzestano jego produkcji na pewno ??
                            Jak mi doniesiono w browarze pozostaje już tylko Żubr i nic więcej!! Pod nóż posły również Magnat i Classic. Pozostałe piwa dostępne na rynku to jedynie wyprzedawanie zapasów, a Portera nie ma już w browarze prawie wcale - magazyny świecą pustkami...

Comment

• iommi
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.07
                              • 1522

Właśnie (nie bez przyjemności, choć wolę Magnata) skończyłem drugą butelkę Classica, którego w moim Rybniku od zawsze było pod dostatkiem, a tu taka jazzzda!
                              Kupiłem dziś dwie ostatnie butelki, a pani w sklepie zauważyła, że w hurtowni już go nie ma... I jak widać, chyba już nie będzie...

Comment

• adam16
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2001.02
                                • 9865

nikita_banita napisał(a)
                                Jak mi doniesiono w browarze pozostaje już tylko Żubr i nic więcej!! Pod nóż posły również Magnat i Classic. Pozostałe piwa dostępne na rynku to jedynie wyprzedawanie zapasów, a Portera nie ma już w browarze prawie wcale - magazyny świecą pustkami...
                                No to muszę kupić parę porterków z Dojlid i umieścic je w piwnicy. A zaraz potem zapomnieć o nich na kilka lat. Ale będzie uciecha jak sobie potem przypomnę
                                A tak zupełnie serio to serce się kraje
                                Last edited by adam16; 2004-01-10, 06:45.
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Przetwarzanie...