Tak zupełnie serio to mnie już serce pękło i porterka też już mam skitranego w piwnicy .
Dojlidy w rękach KP
Collapse
X
-
-
Z najnowszych plotek:
1. KP nie wyrabia z produkcją Żubra i rozważa poważnie otwarcie kolejnej linii w Poznaniu...
2. Prawdopodobne jest również wprowadzenie nowego piwa: Żubr Mocny...
3. Powrócily (przynajmniej na razie) Classic, Złote i Herbowe; brak śladu po Porterze i Magnacie...Comment
-
nikita_banita napisał(a)
Z najnowszych plotek:
1. KP nie wyrabia z produkcją Żubra i rozważa poważnie otwarcie kolejnej linii w Poznaniu...Comment
-
A co myślisz nie łykną ??? ,to dlaczego po reklamie Dębowego chcą kupować piwo w dębowej beczce ,albo pijąc Żywca prawie widzą oczyma wyobrażni ten górski potok płynący w reklamieComment
-
Tak pytają ,bo stoi do kupienia taka beczka ale oczywiście pusta.Ile musze się natłumaczyć ze piwo jest w metalowyck KEG -ach ,a nie w dębowych beczkachComment
-
I utyskiwań ciąg dalszy:
4. Zamknięto dnia 1 marca br. również istniejący przy browarze sklep firmowy (motywacja - przy innych browarach KP nie ma sklepów firmowych)...
5. Zmieniana jest też cała stylistyka marketingowa: zmiana parasoli, stolików, nalewaków (na paskudne rury, na których jedynie nalepka jest wymienna - żeby łatwiej zamienić np: żubra na tyskie)...Comment
-
nikita_banita napisał(a)
.... brak śladu po Porterze i Magnacie... [/B]
Jeśli kogoś to interesuje to w Gdyni pojawił się MAGNAT w puszce w cenie 2zł.Last edited by abernacka; 2004-03-29, 18:44.Comment
-
nikita_banita napisał(a)
4. Zamknięto dnia 1 marca br. również istniejący przy browarze sklep firmowy (motywacja - przy innych browarach KP nie ma sklepów firmowych)...Comment
-
Podsumowanie...
1. Produkcja br. Dojlidy wzrosła - w sezonie letnim 2006 r. w białostockim browarze zabrakło Żubra i trzeba było dowozić go z innych browarów KP;
2. Poza Reds'ami, Pilsnerem, Millerem i Dogiem wszystkie pozostałe piwa z oferty KP produkowane są we wszystkich czynnych browarach Kompanii - Tychach, Poznaniu i w Białymstoku;
3. Dojlidzkie marki poza Żubrem ucierpiały na zmianach - obecnie poza Żubrem z marek sprzed przejęcia browaru pozostało jedynie Złote i Classic - oba jedynie w wersjach puszkowych;
To tyle utyskiwań i narzekań w tym nieco już zakurzonym temacie.Comment
-
KP zamyka browar "DOJLIDY"
No i tak się chyba zakończy ta cała historia z przejęciem browaru Dojlidy przez KP - z dwóch niezależnych od siebie źródeł informacji usłyszałem dzisiaj, że KP zamyka browar w Białymstoku...
Wiadomość tę mam "spoza" branży i jest to jak na razie plotka, ale jak wróble zaczynają ćwierkać to coś musi być na rzeczy.Comment
-
KP cały czas dołuje, z roku na rok spada sprzedaż napoju piwo-podobnego, a więc w końcu jakiś browar zamknął. Płakać po Browarze Dojlidy nie będe, ponieważ Żubra nie da się w ogóle pić. Może w to miejsce nastąpi jakaś reaktywacja browaru lokalnego.Comment
-
No i tak się chyba zakończy ta cała historia z przejęciem browaru Dojlidy przez KP - z dwóch niezależnych od siebie źródeł informacji usłyszałem dzisiaj, że KP zamyka browar w Białymstoku...
Wiadomość tę mam "spoza" branży i jest to jak na razie plotka, ale jak wróble zaczynają ćwierkać to coś musi być na rzeczy.Comment
-
Comment