nowe butelki? kurka muszę szybko pozbyć się starych, bo potem nikt mi ich nie przyjmie. podobnie było z Goolmane w nowych butelkach... jak tylko w sklepie wysprzedali w starych typu euro momentalnie wstrzymali przyjmowanie starych, mimo, że miałem kwit zakupu.
RAFIFAFI napisał(a) Są i już butelki. Uważam że etykietki są zdecydowanie ładniejsze niż poprzednie. Za to nowy kapselek stawiam jak na razie za najładniejszy w tym roku jakie się ukazały.
W Szczecinie też się pojawił Żubr,całokształt(butelka i etykieta plus kapsel) wygląda mi na maczanie palców szpeców z Poznania.(kapsel rzeczywiście bardzo ciekawy)Smak i gaz jakiś inny...Czy jest tam warzony-niby kod się zgadza na etykiecie.Podobny problem mam z Voltem(czy jest z Bosmana?)Co się wyrabia
W Żabkach pojawiła się puszka Classica w nowych szatach, kolorystycznie i graficznie jak nowy kapsel (butelkowego jeszcze nie spotkałem), numer id 7718.
KP zaczęła niestety "mieszać" w recepturze Żubra. To, że w smaku "nowy" Żubr jest zupełnie inny niż "stary" to już wiemy. Jakby na potwierdzenie tego obejrzyjcie sobie wartości ekstraktu na kontrach. Oryginalny ma (miał?) 12,5%, a ten made in KP - 12,1%.
A co nastąpi potem? Wyrównanie wartości do pewnych marek tysko-poznańskich?
e-prezes napisał(a) nowe butelki? kurka muszę szybko pozbyć się starych, bo potem nikt mi ich nie przyjmie.
Nie ma się co śpieszyć - tylko Żubr jest rozlewany w butelki firmowe KP. Pozostałe piwka (Classic i Magnat) pozostają w starej butelce jako przewidziane tylko na region.
iommi napisał(a) Powiedziałbym raczej, że Żubra też unicestwiono robiąc z niego technologicznie doskonały napitek dla mas...
nie popadajmy znowu w przesadę, że wszystko z KP to masówka wyprana ze smaku
Dojlidy w KP sa zaledwie kilka miesięcy, jest to ten sam dobry Żubr, tylko butelka i etykieta inna.
Fakt zniknął ze sklepów porter, ale czy zaprzestano jego produkcji na pewno ?? Ma ktoś naprawde sprawdzone informację ??
Zniknęły tez tanie piwka produkowane dla Lidla (Finkbrau i Grafenwalder) i chwała za to. Plusem jest, że Żubr jest dostępny naprawde w wielu miejscach, Złote i Clasic również.
dryx napisał(a) nie popadajmy znowu w przesadę, że wszystko z KP to masówka wyprana ze smaku
Dojlidy w KP sa zaledwie kilka miesięcy, jest to ten sam dobry Żubr, tylko butelka i etykieta inna.
Fakt zniknął ze sklepów porter, ale czy zaprzestano jego produkcji na pewno ?? Ma ktoś naprawde sprawdzone informację ??
Zniknęły tez tanie piwka produkowane dla Lidla (Finkbrau i Grafenwalder) i chwała za to. Plusem jest, że Żubr jest dostępny naprawde w wielu miejscach, Złote i Clasic również.
W przesadę nie popadam, bo Książęce Tyskie to jedno z moich ulubionych piwek. Nadzwyczaj często spotykam się też z Dębowym... Piłem jednak Żubra bardzo często i wiem jedno - ten dzisiejszy różni się od praprzodka. I to bardzo...
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
dryx napisał(a) Fakt zniknął ze sklepów porter, ale czy zaprzestano jego produkcji na pewno ??
Jak mi doniesiono w browarze pozostaje już tylko Żubr i nic więcej!! Pod nóż posły również Magnat i Classic. Pozostałe piwa dostępne na rynku to jedynie wyprzedawanie zapasów, a Portera nie ma już w browarze prawie wcale - magazyny świecą pustkami...
Właśnie (nie bez przyjemności, choć wolę Magnata) skończyłem drugą butelkę Classica, którego w moim Rybniku od zawsze było pod dostatkiem, a tu taka jazzzda!
Kupiłem dziś dwie ostatnie butelki, a pani w sklepie zauważyła, że w hurtowni już go nie ma... I jak widać, chyba już nie będzie...
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
nikita_banita napisał(a) Jak mi doniesiono w browarze pozostaje już tylko Żubr i nic więcej!! Pod nóż posły również Magnat i Classic. Pozostałe piwa dostępne na rynku to jedynie wyprzedawanie zapasów, a Portera nie ma już w browarze prawie wcale - magazyny świecą pustkami...
No to muszę kupić parę porterków z Dojlid i umieścic je w piwnicy. A zaraz potem zapomnieć o nich na kilka lat. Ale będzie uciecha jak sobie potem przypomnę
A tak zupełnie serio to serce się kraje
Comment