Nie wiem gdzie miałem umieścić ten temat i nie wiem czy dobrze wybrałem. A o to i on. Poszukuję wszelkich informacji na temat jakości brzeczek i piwa otrzymanych z udziałem kukurydzy jako surowca niesłodowanego. Za wszelkie pomoce serdecznie dziękuję.
Literatura: piwo z kukurydzy.
Collapse
X
-
Dyskusja została założona aby wszelkie informacje dostępne u wszystkich użytkowników forum mogły być zebrane w jednym miejscu. Hm, nie wiem teraz, (zadałeś takiego ćwieka) czy mam podać literaturę która sam zgromadziłem, czy po prostu przemilczeć tę kwestię. Praktyczne informację zamieszczam w innym miejscu forum. A teoria jest trudna do znalezienia pomyślałem, że co dwie (x) głowy to nie jedna.Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć!
Kłania się (brew nickowi) Gizbern, który ma kłopoty z odzyskaniem dawno nieużywanego konta.
Chciałbym polecić Koleżankom i Kolegom kilka książek o polskim i światowym browarnictwie, których chciałbym się pozbyć.
Autorami części z nich są...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Duży barak stłamszony wręcz przez okalające go wielkie blokowiska, był celem mojej wizyty po kijowskich mikrusach. Okolica taka sobie, a żar lał się z nieba niemiłosiernie.
Wręcz wymarzony czas na przepłukanie gardła czymś chłodnym z pianką.
Wnętrze zastawione jest...3 Photos-
Channel: Ukraina
2023-07-09, 17:39 -
-
Dzień dobry,
poszukuję przedwojennych dokumentów, reklam i akcesoriów (butelki, etykiety, podkładki itd.) związanych z Browarem Jana Götza w Okocimiu oraz jego reprezentacjami, zastępstwami i składami. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Serdecznie pozdrawiam!-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2025-03-02, 15:34 -
-
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...-
Channel: Anglia
-
-
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
- Loading...
- Koniec listy.
Comment