Wczoraj w przerwie meczu Polska-Chorwacja na Czeskiej 2 był reportaż o degustacji piwa. Pokazywali na czym takie coś polega i oczywiście wyjaśniali to(niestety nie załapałem się na cały program). Egzaminowane były chyba same 11 wśród których były znane i nieznane piwa czeskie. Był oceniany smak, zapach, kolor, wody i pewnie cos jeszcze. Bardzo śmiesznie to wyglądało gdyż każdy ?tester? miał przed sobą z 10 kufli i cały czas przeskakiwał jednego na drugi. Ale tak się właśnie powinno robić. Na koniec nie bano się ujawnić ocen jakie dostały poszczególne piwa. Niestety nie pamiętam całej kolejności ale napisze może tyle iż Urquell dostał ocenę dobrą jednak wyprzedził go Radegast, Krusovice i jeszcze chyba ze 3 piwa.
Czeska degustacja.
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Będąc w sobotę w Gliwicach, lokal ten przyciągnął dość wczesnymi godzinami otwarcia:
sob- niedz - od 12:30, pn-czw - od 15:00, pt. od 13:00.
z zewnątrz nie zachęcał do wejścia
Jest tu Bernard z wajchy w 3 odsłonach.
Byliśmy w porze obiadowej...-
Channel: Śląskie
2024-03-02, 02:21 -
-
Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
-
Channel: Kulinaria
-
-
Tak jak w tytule. Przeglądając ostatnio czeską stronę natknąłem się na zdjęcia z browarów. Ta strona to: http://www.zpravy.pivovary.info/?page_id=6458
W sumie to nic w tym dziwnego nie ma, ale przypadkiem odnalazłem tam moje zdjęcia wklejane do galerii browar.biz. Ktoś je sobie po prostu...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Dla prawdziwych koneserów portera przygotowano ekskluzywną ofertę na pełne i niezwykłe celebrowanie tego dnia. Między innymi 4-daniowy obiad z degustacją Porterów leżakowanych w beczkach z różnych zakątków świata.oraz zwiedzanie browaru z degustacją piwa prosto z tanku. Koszt 400zł od osoby
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2025-01-03, 16:23 -
-
- Loading...
- Koniec listy.