Browar Vifling

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • remfire
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1334

Ostatnio w Wałbrzychu był "wysyp" piw z Viflinga - w wielu sklepach dostępne były Eichendorff Stark i Pilsener oraz Vifling Pils. Nawet u mnie pojawiły się ich piwa - Premium i Strong Beer Mocne - wcześniej nie do zdobycia. Mam więc nadzieję że to faktycznie fałszywy alarm , bo Eichedorff Stark mi nawet zasmakował i polecam go tym którzy nie mają najlepszej opinii o Viflingu.

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Z tym Viflingiem to w ogóle dziwna sprawa, beczkowy zwykle super, ale lepszy numer jest z Pilsem butelkowym - kupiłem jednego dnia kilka egzemplarzy w tym samym sklepie - 2 były super (ideał lekkiego pilsa), dwa tragiczne. Jedyne wytłumaczenie, że było to w środku fali upałów, część piw była z lodówki, część z półki.
      No a mocne piwa z reguły są dość kiepskie. Eichendorfery mnie nie powaliły.
      blog.kopyra.com

Comment

• Bombadil13
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 2479

Odwiedziłem niedawno Wschowę. Viflinga Eksportowego i Mocnego można tam kupić w połowie sklepów monopolowo-spożywczych. Jak na mój gust to Vifling ma się dobrze.
        Poszukuję

Comment

• piwowar2
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2001.11
          • 588

W okolicach Opola piwa z Prochowic juz sie nie dostanie(dla mnie to wielka szkoda), za to pojawja sie w Chorzowie - nie rozumje tej polityki dystrybucji. Moze to jest problemem browaru, ze nie dbaja o rynek. Samo piwo uwazam za jedne z lepszych e Polsce.

Comment

• pawelek59
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.04
            • 195

Czy któryś z forumowiczów ma informację gdzie jeszcze można kupić piwa z zamkniętego browaru w Prochowicach.

Comment

• iommi
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.07
              • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59
              Czy któryś z forumowiczów ma informację gdzie jeszcze można kupić piwa z zamkniętego browaru w Prochowicach.
              Jeszcze trzy-cztery miesiące temu mocny Vifling był dostępny bezproblemowe w małych spożywczakach w centrum Katowic. Nie brakowało go np. w dwóch sklepach spożywczych przy ul. 3 Maja, ok. 100 metrów od dworca PKP (schodząc z estakady w lewo). Nie bywałem tam jednak od pewnego czasu, więc nie wiem jak sytuacja wygląda dziś...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• robox
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.11
                • 8188

U mnie i w okolicach piwa z Viflinga są niedostępne od listopada 2006 roku.
                Ostatnie piwo z tego browaru zachowało się u mnie w lodówce, dzięki czemu mogłem go skosztować i symbolicznie zapisać do DP na rok 2007.

Comment

• remfire
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 1334

W grudniu widziałem jeszcze Viflinga w małym sklepiku na uboczu w mojej miejscowości. Jutro sprawdze czy jeszcze cos zostało.

Comment

• adam16
                    • 2001.02
                    • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi
                    Jeszcze trzy-cztery miesiące temu mocny Vifling był dostępny bezproblemowe w małych spożywczakach w centrum Katowic. Nie brakowało go np. w dwóch sklepach spożywczych przy ul. 3 Maja, ok. 100 metrów od dworca PKP (schodząc z estakady w lewo). Nie bywałem tam jednak od pewnego czasu, więc nie wiem jak sytuacja wygląda dziś...
                    W Chorzowie także był do dostania bez problemu. Teraz niedostęne.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Pepek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.04
                      • 1500

Cóż - Vifling padł
                      Pomijajac jakość (czyt. nierówność warek i marek piwnych - bywały okropne i bardzo dobre) tegoż browaru, to niepokojący jest fakt, że w woj. dolnoślaskim (oficjalnie czwate miejsce pod względem ludzisków w naszym Kraju) ostały się tylko DWA browary. O upodleniu jakości (piwa i obsługi) wrocławskiego Spiża i ogólnej, obenej sytuacji Lwówka już wiemy.
                      Robi się zatem nieciekawie w regionie. I nawet tzw. historyczny Dolny Śląsk (dodajemy Brzeg i Namysłów) nie poprawi tej sytuacji.
                      Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• remfire
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.03
                        • 1334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                        W grudniu widziałem jeszcze Viflinga w małym sklepiku na uboczu w mojej miejscowości. Jutro sprawdze czy jeszcze cos zostało.
                        Niestety, nic nie zostało...
                        Podzialam zdanie Pepka - dwa ( chyba nawet trudno powiedzieć że dwa) browary na takie województwo.... smutno się robi.....

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                          Niestety, nic nie zostało...
                          Podzialam zdanie Pepka - dwa ( chyba nawet trudno powiedzieć że dwa) browary na takie województwo.... smutno się robi.....
                          I to być może jest powodem dla którego browarnictwo amatorskie tak prężnie rozwija sie w tym regionie Marna to pociecha, ale jestem przekonany, że gdyby trochę zmienić ustawodawstwo, np. żeby było zbliżone do czeskiego, to jak grzyby po deszczu powstałyby tu mini browary sprzedające własne piwo.
                          blog.kopyra.com

Comment

• piwowar2
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2001.11
                            • 588

Smoci mnie ta wiadomosc, poniwaz bardzo chetnie siegalem po piwa Viflinga. Odbiegaly one smakowo od przecietnego polskiego piwa(w sesie wielkich browarow), mialy swoj charakter. Jest dla mnie nie zrozumiale, zeby browar(jakikolwiek) nie umial prosperowac. Tym produktem da sie zarobic pieniadze.

Comment

• remfire
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 1334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwowar2
                              Jest dla mnie nie zrozumiale, zeby browar(jakikolwiek) nie umial prosperowac. Tym produktem da sie zarobic pieniadze.
                              Teoretycznie napewno się da , ale jest jeszcze coś takiego jak polityka podatkowa, która nie zawsze (a najczęściej jest wręcz odwrotnie) sprzyja mniejszym podatnikom

Comment

• pawelek59
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2003.04
                                • 195

Na każdym produkcie można zarobić pieniądze, pod warunkiem, że nie ma pazernego Państwa, które chce ściągnąć podatki z działalności, o którą nie będzie zdecydowanych protestów (pracownicy upadających browarów nie najadą Wa-wki) a jeszcze uda się podciągnąć pod ideologię (wychowanie w trzeźwości), bo przecierz piwo to tylko szkodliwa używka !!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X