ojej, 0 głosów na Dojlidy, jak KP tu zajrzy to nie będzie musiała zlecać badań dot. wszystkich marek dojlidzkich i skreśli portera bez wahania...
Polskie Portery - ankieta
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Już jest pierwszy głos na DojlidyLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Strzelec - dla mnie bez konkurencji, ale nie wiem, czy ta opinia jest miarodajna, bo nie ma go od dłuższego czasu w Warszawie. Chciałbym zweryfikować doznania, tym bardziej, że od Strzelca zaczynałem swoje porterowe doświadczenia, więc można powiedzieć, że byłem zielony w temacie.
Bardzo lubię też "półportery" z Bossa i Krajana, dzięki mniejszemu ekstraktowi są dużo bardziej wytrawne - dla mnie bomba.
No a poza tym jest takm, jak mówi Iron - w zasadzie każdy porter jest dobry. Tylko EB trochę odstaje.
Comment
-
-
iron napisał(a)
Zaryzykuję tezę że wśród porterów (a wypiłem ich trochę) nie ma słabego piwa, co częściejsię zdarza jasnym piwkom. Są lepsze czy gorsze (de gustibus non disputandum est) ale trzymają wysoki poziom
Comment
-
-
Chetnie bym glosowal na wszystkie no moze poza Elbrewery.
Bo porter zawsze cos w sobie ma i nie da sie go robic byle jak.
Kazdy porter lepszy od pilsa!!!
Comment
-
-
ptc napisał(a)
Kazdy porter lepszy od pilsa!!!
a co do portera. jak na razie to wszystkie, które dotychczas piłem mi smakowały. musiałbym kupić kiedyś kilka różnych i zrobić mały test, ale jakoś nie czuje takiej potrzeby.
zresztą ale bym sie musiał najeździć, żeby uzbierać kilka różnychWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Cocobango napisał(a)
Łódzki porter tylko 4 głosy? No że żywiec ma te 8, to jeszcze rozumiem ale królewski.
Comment
-
-
Elbląg jeszcze ładuje w blachę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Porter elbląski w puszcze był ostatnio i prawdpodobnie jeszcze jest w małym sklepiku spozywczym Jerozolimskie róg Pankiewicza, w Hali Mirowskiej i w sklepie osiedlowym Broniewskiego róg PerzyńskiegoGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
porter strzelca
niepokoi mnie ostatnio jedna rzecz. mam trudności z dostaniem w Krakowie portera Strzelca. albo nie ma wogole, albo obiecuje mi się, że następnym razem już będzie i nic, albo są z krótkim czasem przydatności do spożycia (pewnie z zapasów produkcyjnych). mam tylko nadzieję, że to nie koniec tego piwka. kolejnego w tym roku to bym nie przeżył.
Comment
-
-
delikatesy Portos, Świętokrzyska 30 (W-wa), łódzki Porter w butelce (4.05zł), chyba wziąłem ostatnia sztukę, pani podała go z wystawyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment