taktyka jest całkiem prosta: robiąc piwo "tanie" - robi się je w browarze podległym, ale nie wspomina się o firmie matce - jak by to w końcu wyglądało...
Połczyn zdrój - już tylko woda mineralna?
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
ART napisał(a)
taktyka jest całkiem prosta: robiąc piwo "tanie" - robi się je w browarze podległym, ale nie wspomina się o firmie matce - jak by to w końcu wyglądało...
A poza tym Połczyn Zdrój zmienił całkowicie logo.I wygląda to tak jakby zerwali całkiem z Brokiem.Ale to chyba tylko tak wygląda,bo z tego co wiem to dalej należą do Broka.Last edited by kiszot; 2003-02-28, 20:32.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
kiszot napisał(a)
Viking nie jest znowu aż takim tanim piwem,żeby sie go wstydzić.Jak np.takich cenówek.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
robox napisał(a)
Informacja na puszce może świadczyć, że Brok to już wspomnienie. Natomiast butelka (niedawno widziałem w Auchan) mówi coś innego, szaty nadal Broka.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Właśnie kupiłem Wikinga jasne pełne z postacią wikinga na żółtej etykiecie i adresem browaru Połczyn Zdrój na kontrze. Ani słowa o Broku. Data ważności do 10.2003. Zawartość alk.do 4.7%, brak danych o ekstrakcie.
Czytając tę dyskusję zauważyłem różną pisownie : raz jest to Wiking innym razem Viking . Czy to są dwa różne piwa?
p.s.Dodatkowo pierwszy raz spotkałem się z sytuacją, że butelka euro jest bezzwrotna.Last edited by pulas; 2003-04-18, 15:17.pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
Panowie wiem coś na ten temat !! , jest to tak : nazwa piwa to WIKING , są dwa rodzaje : Strong -7 % i Jasne Pełne 4,7 % zarówno puszki , jak i butelki ( typ Euro - stara - sprzedawana jako bezzwrotna - Browary Polskie Brok-Strzelec chcą się pozbyć starych butelek pozostałych po wymianie opakowań ) .
Co do produkcji to wszystkie piwa Brok są i będą puszkowane w Połczynie , gdyż zainstalowana jest tam puszkarka .
Pozdrawiam Mirek_
Comment
-
Comment